středa 11. ledna 2017

Čínská kustovnice

Příznivě harmonizuje činnost jater a ledvin, a s tím je spojeno mnoho blahodárných účinků. Její plody se nazývají goji neboli godži. Kustovnice je trnitý keř ze středomoří a Asie. Z bobulí a kůry kořenů se připravují doplňky stravy.


Druhá možnost je koupit již vypěstované sazenice.

Užijte si jejich chuť a energii! Plody se nazývají godži, stejně jako plody příbuzné kustovnice cizí (Lycium barbarum). Zahrnuje asi druhů, rozšířených v mírných a subtropických oblastech obou polokoulí. Malá a na první pohled nenápadná. Tak se mnoha lidem může jevit kustovnice čínská.


Můžete jí znát také pod jménem goji berry. Veškeré bobulovité ovoce tmavě modré nebo červené barvy (včetně godži), obsahuje velké množství antioxidantů , které chrání vaše tělo před poškozením volnými radikály. Plody kustovnice čínské můžete užívat také jako doplňky stravy, a to ve formě extraktů, prášků nebo tablet.

Jde o doplněk stravy, nemůže být používán jako náhrada pestré stravy. Pamatujte si, že jen zdravý životní styl a vyvážená strava zajišťuje správné. Máte-li pocit, že něco podobného vám roste v živém plotě, nemusíte. Pravidelnou konzumací kustovnice čínské, známé také jako goji, podporujete svoje zdraví, vitalitu a krásu. Nutriční poklady, kterými oplývá, napomáhají normální funkci imunitního systému a nervové soustavy, chrání proti předčasnému stárnutí organismu nebo také prospívají dobré kvalitě pokožky a zraku.


Komerčně se pěstuje zejména v Číně, ovšem převážně se zde pěstuje kustovnice cizí, nikoli k. Ty jsou, zvlášť po usušení, podobné naším šípkům. Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Goji Berrry - kustovnice čínská. Sušené plody kustovnice čínské obsahují velké množství aminokyselin. Rostlinou, k níž se v posledních dvou dekádách úpíná zájem konzumentů a posléze i pěstitelů, je vytrvalá keřovitá kustovnice čísnká.


Jak již název napovídá, jedná se o ovoce původem z Číny. Rostlina, včetně bobulí, listů, kořenů a kořenové kůry, je užívána pro. Již nějakou dobu jsou známy její blahodárné účinky na lidský organismus. Je také známá pod názvem goji, nebo také lyceum finese.


Již podle názvu se dá odvodit, odkud rostlina pochází.

Může dorůst až do výšky dvou a půl metru. Barevný prvek zahradě dodávají její fialové kvítky, kustovnice čínská kvete po celé léto do podzimu. Lycium chinense je nenáročný keř,který dobře roste v běžné zahradní zemině a dorůstá výšky 2-3m.


V ČR přezimuje bez problémů,pochází z vysokohorských oblastí Asie. Pokud je rostlina napadena padlím,tak je možný postřik fungicidními přípravky jako např. Dávkování kustovnice čínské je individuální a je proto potřeba vyzkoušet, jaké bude vhodné pro vaše tělo. Gója kustovnice čínská je rychle rostoucí léčivka. Už při krátkém užívání Lycea chinenesis děláte něco pro zdraví.


Obsahuje vitamíny, cukry.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky