pátek 16. června 2017

Semena hořčice

Proto jsou vhodné při trávicích potížích s nedostatečnou tvorbou enzymů, při ochabnutí svalstva trávicí trubice, zácpě. Hořčičná semena a olej se tradičně používají pro zmírnění bolesti svalů , při revmatismu a artritických bolestech. V Indii se dokonce aplikují. Velká žlutá semena hořčice se vyznačují počáteční nasládlou chutí a mírnou palčivostí.


Celá semena hořčice se používají při konzervaci zeleniny. Její malá semena jsou žlutá a kulatá.

Semena se používají k příprave hořčice. Rostlina má také dekorativní načervenalé lístky. Tento druh asijské zeleniny není příliš náročný na pěstební podmínky.


I přes svůj etiopský původ se dá rostlina u nás pěstovat venku. Semínka lze předpěstovat v průběhu března v truhlíku či sadbovači. Jedná se o nenáročnou rostlinu s dobrým výnosem.


Zralé listy jsou světle zelené barvy, kadeřavé a mají vynikající lehce pálivou chuť. Díky své aromatičnosti a chuťové výjimečnosti, připomínající hořčici Wasabi, získala rostlina svůj název.

Velmi rychlý vývin hořčice umožňuje i pozdější setí. Výborný fytosanitární účinek a levné osivo činí z hořčice nejrozšířenější strniskovou plodinu. Není vhodná pro osevní sledy s vyšším zastoupením brukvovitých plodin (nádorovitost košťálovin).


Kromě zajímavé chutě mají však i jiné příjemné vlastnosti. Na poli si můžeme při květu splést hořčici s řepkou olejkou, která se používá zejména pro průmysl a bio paliva. Rozeznat je můžeme podle barvy jejich semínek. Nejčastější jsou bílá, tmavě hnědá a černá.


Bílá semínka jsou pak právě ta, která mají štiplavé chuti tak akorát, a slouží jako základ pro výrobu hořčice. Pro drobné pěstitele je však vhodná jako plodina na zelené hnojení. Hořčice (jako rostliny) také existuje mnoho druhů. Výsev se provádí co nejdříve na jaře nebo jako letní výsev na zelené hnojení.


Po vytvoření dostatečného množství zelené hmoty se rostlina zaryje do půdy, kde dochází k jejímu rozkladu. Roketa setá (Eruca sativa Lam.) Všechny hořčice patří mezi rostliny dlouhodenní. Zelená hořčice Komatsuna - asijská zelenina - prodej semen komatsuny Japonská hořčice zelené barvy Komatsuna je vhodná do salátů.


Obsahuje potřebné živiny, hlavně vápník. Získáte tak čerstvé a snadno dostupné vitaminy a další prospěšné látky. Die Wegbereiter für kluges Online-Shopping - jeder Kauf eine gute Entscheidung!

Sicher durch den Winter. B, C, uhlohydrátů a minerálních látek jako je vápník, draslík, fosfor, železo. Jako kořeni se u ívá semeno. Nejostřejší je hořčice sareptská, ze které se vyrábějí ostře pálivé hořčice francouzského typu, známé také pod názvem dijonská, orientální hořčice a ve směsi s bílou hořčicí i hořčice kremžská. Vyžaduje dostatek vláhy.


Má nízké nároky na půdu a klimatické podmínky. Rostliny, z nichž se získávají hořčičná semena. Brukev černá, bělohořčice setá a brukev sítinovitá neboli hořčice sareptská, z těchto tří druhů. Tato stránka využívá cookies v rámci poskytování služeb, pokračováním prohlížení stránek souhlasíte s jejich použitím.


Cukerná hodnota, tedy množství cukru vyprodukovaného v květu za hodin, je 04-mg. Pylové rousky jsou žluté až naoranžovělé. Polsku (tis. ha), Rakousku (1tis. ha), Maďarsku (tis. ha) a Francii (tis. ha).

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky