čtvrtek 22. června 2017

Stříhání višní

Višne saďme na podpníku Gisela- takéto stromy dosiahnu len malú výšku (m ) a vstup do rodivosti je. Ovocie, ktoré je v našich sadoch len málo rozšírené. U převisle rostoucích odrůd višní (Morela pozdní a Morellenfeuer) na jaře zakrátíme šlahounovité, tenké a dlouhé větve na některou vhodnou výše rostoucí větévku nebo na růstový pupen, který díky tomuto zásahu vyraší. Po sklizni odstraníme prosvětlovacím řezem vnitřní výhony, čímž podstatně snížíme výskyt klejotoku.


U višní, stejně jako u broskvoní, můžeme provádět zásahy do růstu během vegetace stromu od června do srpna. Tímto řezem zpomalíme růst konkurenčních výhonů. Je vhodné odstraňovat vlky a zaschlé letorosty.


Můžete odříznout nevhodně vyrůstající letorosty a ty, které korunu zbytečně zahušťují, nebo se navzájem kříží. This feature is not available right now. Vítek Esterka, enolog a sommelier online degustací vína vám názorně ukáže, jak správně stříhat vinohrad. Třešni se bude dobře dařit v teplé oblasti a hluboké půdě s nepříliš vysokou hladinou spodní vody.


Má ráda vápník, který jí můžeme dodat třeba ve. Als der gemeinsame Sohn Maurice ein Jahr alt war, trennten sich die Wege der beiden. Vyholování višní je genetická vlastnost některých odrůd (možná většiny).


Nákresy jsou schematicky správné (možná bych neřezal svěšující se dřevinu na zevní pupen), vyždycky však tak hojně mladé výhony z konvexit svěšených větví nevyrůstají. Stejně jako všechny ovocné dřeviny má i réva svůj specifický řez. Pokud je prováděn správně, promítne se do bohaté sklizně.


Výchovný řez višní trvá déle než u třešní , zpravidla asi roky. Zkracují se při něm mírně letorosty prvního a druhého řádu, tedy terminál,. Užitečné informace pro zahrádkáře a pěstitele pokojových rostlin.


Višeň sa reže podľa presných pravidiel. Kým som nerezal, tak som mal 1kg višní, potom som prikročil učebnicovému rezaniu a mám višní 10kg. Ale všetko závisí aj od odrody.


Sladkovišně vznikly křížením višní a třešní - nejsou tak kyselé, mívají větší plody, ale hodí se spíš jen k jídlu, k dalšímu zpracování moc ne. Amarelky jsou světlejší višně s nebarvící šťávou. Stříhání slivoní chce pár let praxe, ale nepochybujeme, že s naším návodem se rychle stanete profesionály. Závěrem zmíním ještě jedno moudro vztahující se k řezu švestek.


Korunu se snažíme stříhat tak, aby šly větve mimo její střed. Potřebujeme totiž, aby plody zrály na slunci, nikoliv ve středu koruny ve stínu. Rammstein: Till Lindemann trifft auf Sean Lennon Schwierig ist es ja generell, wenn man der Junior oder der Sohn von berühmten Leuten ist. Das wünsche ich wirklich keinem, erzählte Lorenz.


Er hat ein echtes Dieter-Bohlen-Gesicht! Sohn Maurice Cassian dreht Videos über sein Leben – und verrät nun auch einige Geheimnisse über sich. Auch Mädchen spielen dabei eine große Rolle.


Tuto metodu řezu můžeme uplatnit u všech peckovin tedy u třešní, višní i slivoní. Nehrozí při něm větší výskyt klejotoku a odumírání větví, hojení řezných ran je rychlejší a zlepší se celkový zdravotní stav stromů. Révu trápí choroby i škůdci.


Nebyly v tom jen neustálé války či hospodářské změny kdo vyklučil vinice, jichž byly svahy naší země plné.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky