pátek 30. června 2017

Ukotvení pergoly

Kotevní patky a prvky, pro různé typy základů. Pro dřevostavby, kotvení do litého betonu i na hotové základové desky, pro pozednice a další stavební či. Práci si můžeme usnadnit, to když použijeme třeba zemní vruty.


Různé způsoby ukotvení pergoly. Existuje několik způsobů, respektive kotvících prvků, pomocí nichž lze pergolu spolehlivě připevnit k zemi.

Dovolte, abychom vám představili certifikovaný způsob montáže, který používáme pro všechny typy zateplených budov k montáži pergol, markýz i slunečních plachet. Máme pro vás projekt pergoly i montážní návod ke stažení. Stačí jen vyřešit stavební povolení, umístění a střešní krytinu na pergolu. Pergolu nejsnáze ukotvíme na ocelové patky.


Pro jejich přichycení k zemi ale musíme vybudovat mohutný zákla který celou váhu. Další video o ukotvení do fasády s přerušením tepelného mostu, tentokrát od firmy Fisher. Ukotvení pergoly do betonu.

Rozhoduji se do čeho ukotvit pergolu. Před 3-mi roky jsem předběžně počítal, že jednou budu pergolu stavět, takže jsem pod úrovní. Princip takového ukotvení pergoly je v tomto případě poměrně jednoduchý. Kotvení pergoly závisí na tom, jestli bude celoplošně zastřešena, nebo ne.


Naopak do země s minimálním podílem kamení se zemní vruty hodí znamenitě a představují rychlou, spolehlivou a finančně snadno dostupnou variantu pro ukotvení pergoly nebo i jiné dřevostavby do země. Konstrukce pergoly Pergola je vyrobená z lepeného lamelového dřeva. Lepené dřevo má větší stabilitu, pevnost, je odolnější vůči vlhkosti, méně deformovatelné a také méně náchylné na lámání. Nejčastěji využíváme variantu ukotvení chemickou kotvou.


Její montáž je velmi snadná. Vyvrtá se díra, vyčistí se a vyplní chemickou maltou. Do ní se vloží nerezová kulatina se závitem – závitová tyč. Toto řešení je využíváno převážně pro velmi namáhané spoje, tedy u ukotvení pergol nebo markýz. Mylnou představou je, že do zatepleného domu nelze nic kotvit, protože si porušíme izolaci, přijdeme o záruku na fasádu, a další.


K zemi je pergola ukotvena nosníky, které zajišťují stabilitu konstrukce. Není tedy nutné hned připravovat betonové základy. Dobře vyberte ale kování, do kterého sloupky připevníte.

Kotvy je možné upevnit zabetonován. Patky rozlišujeme podle způsobu připojení k betonovému základu nebo podle tvaru samotné kotevní patky. Základní modul pergoly sestává ze čtyř podpor, propojených vodorovnými břevny, na nichž je rošt z vodorovně uložených krokví.


Ukončení krokví většinou přesahuje uložení na vodorovných břevnech. To je i popisem konstrukčního principu pergoly. Zaregistrujte se a získejte slevu. Začněte registrací do systému, ta Vám přinese základní slevu téměř na celý sortiment (výjimky jsou označené).


Kování pro uchycení pergoly Nosné prvky všech konstrukcí musí být co nejpevněji spojené s podkladem. Aby Vám plotové sloupky nebo pergolové stojky. Výroba pergoly vzhledem k variabilnosti jednotlivých stavebních prvků je velmi široká a pergoly lze přizpůsobit rozměrům pozemku.


Samotná konstrukce zahradní pergoly a její stavba je velmi jednoduchá, ale pokud se na její stavbu nebudete sami cítít, naše montážní party Vám se stavbou pergol rádi pomohou.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky