pondělí 26. června 2017

Suché opěrné zdi

Nároky na hloubku výkopu a na počet kamenů zanořených pod terénem se odvíjí od výšky a od dalších nároků na stavbu samotnou. Stavba kamenné opěrné zdi na sucho,kameny pokládané pouze do štěrku 0-4mm,postavená proti smyku. Práce je naše Hobby a Dovolenou si umíme užít.


O suchém stavebnicovém systému a jak začít se stavbou nízké opěrné zdi. Jak připravit základy, jak si poradit se spodní vodou a jak by opěrná zeď měla být široká při určité. Zahradní zdi jsou mírně diverzifikovány opěrnými zdmi.

Interiéru dodávají charakter, jsou zajímavým architektonickým prvkem a umožňují vytvářet. Zapomeňte na zdi z litého betonu, jejichž stavba je drahá a zdlouhavá. Suché opěrné zdi mohou, při výběru vhodného kamene a dodržení správné skladby zdi, dosahovat výšky až metrů.


I u nejnižších zídek je minimální šířka paty zdi cm. Používá pro řešení venkovní zahradní aparkové architektury, například pro okrasné opěrné zdi , zídky adělicí okrasné stěny. Pomocí tvárnice vytvoříte atraktivní skalku osázenou přesně podle vašich představ. Na obrázku včerném aokrovém provedení, dále je dostupný přírodní, červený ahnědý odstín.


Rádi Vám pomůžeme s Vašimi projekty a to jak při tvorbě projektu a doporučení vhodného typu uložení prvků, tak i pokládkou.

Součástí systému jsou i takzvané geomříže, které posílí stabilitu svahu i opěrné zdi. Svah na zahradě nebo zahrádce zpevněný kamennou zdí je vhodný okrasný doplněk Vašeho bydlení. Zvlášť příhodné jsou zdi a zídky postavené formou na sucho, jejichž přírodní vzhled ladí s přírodou kolem.


Oproti betonovým jsou kamenné zídky jednoznačně hezčí, jejich stavba navíc vyjde levněji. Po dokončení lze zídky osázet například sukulenty nebo dalšími rostlinami. Při návrhu realizace je možné vybírat mezi čtyřmi druhy po- Při návrhu realizace je možné vybírat mezi čtyřmi druhy po- hledových bloků nebo jejich kombinacemi. Opěrné zdi STAVOBLOCK jsou velice vzhledné a praktické. Betonové tvárnice, které vám dovolí snadno stavět opěrné zdi , zděné ploty a další prvky zahradní architektury.


Schody Z našich betonových tvárnic postavíte bez použití malt, lepidel, tmelů a betonu také schodiště. Výška jednotlivých kusů je 4-8cm a hloubka 8-13cm. Délky jednotlivých kusů jsou různé. Kontaktujte nás, dokážeme postavit mnoho dalšího. Tak lze postavit rovné i opěrné gravitační zdi, svislé zdi se sklonem 5° až 43°, jednostranně i oboustranně pohledové stěny, rohy i oblouky.


Zukunft durch Innovation. Základní kameny lze navzájem kombinovat. NRW (kurz: zdi ) ist eine Gemeinschaftsoffensive zur Förderung des naturwissenschaftlich-technischen Nachwuchses in Nordrhein-Westfalen. Stavebnicové svahovky na opěrné zdi , ploty, dělící stěny a schodiště.


Vypočítejte si potřebný materiál pro váš projekt.

Před výstavbou kamenné zdi doporučujeme naplánovat výšku zídky – zpravidla nebývají příliš vysoké a nejčastěji je stavíme ve výšce – 1cm. Po stanovení základní charakteristiky je potřeba spočítat množství materiálu potřebné pro výstavbu. Suché zídky rozčleňují zahradu a zajišťují dokonalý odtok vody.


Vždy počítejte s dostatečnou rezervou a přičtěte tedy k požadovanému množství – navíc. Malta, tmel, lepidlo znamená prvek. Okrasné zídky v zahradách se hlavně používají jako stavební prvky, které mají za cíl, překonat výškové.


Stavíme okrasné zídky a opěrné zdi. Ještě další rozdělení z mého úhlu pohledu je dělím podle materiálového složení a to na zdi z jednoho druhu kamene, anebo směs různých materiálů. Další dělení je na okrasné, oddělovací, anebo opěrné. Sledujte další dělení, tam se dozvíte více. Stavba opěrné zdi je považována za poměrně jednoduchou a bezproblémovou.


Praxe však ukázala řadu poruch na již postavených zdech a proto je třeba nepodceňovat jak projektovou přípravu, tak i vlastní provedení. Zřícená betonová opěrná zeď může způsobit kromě materiálních škod i újmu na zdraví. Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty.


Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky