pondělí 16. dubna 2018

Sušena rajčata

Díky této tradiční úpravě jsou sušená rajčata dlouhodobě bez problému skladovatelná při teplotě 4-st. C až dva roky a naložená v oleji v podstatě neomezenou dobu. Je nutné dostatečně špejlí vyhnat veškerý vzduch z plně zalité sklenice olivovým olejem.


Pokud tak neučiníte, vlivem vzduchu se vám celá sklenice zkazí ! Bohužel, mě recept zklamal.

Menší rajčata rozpůlíme, větší rozčtvrtíme, odstraníme tvrdou část u stopky a vydlabeme měkkou dužinu se semínky. Takto připravená rajčata. Je skvělé mít sušená rajčata vždy po ruce, protože v podstatě vydrží navždy.


Snadno je najdete v obchodech, poskytují koncentrovanou chuť rajčat, která výborně doplňuje sladkou a masitou chuť. A udělat si je můžete i doma, dokonce poměrně jednoduše. Krok 4: Usušená rajčata nechte vychladnout, přendejte do vysterilované lahve, podle chuti proložte bylinkami, plátky česneku či kapary, zalijte olejem tak, aby byla rajčata ponořená, a zavíčkujte.


Nechte alespoň den odležet a poté používejte do těstovin, salátů či domácích pest.

Sušená rajčata použití recepty, které budete milovat. Zastříkněte je olejem a balzamikem, posypte cukrem, česnekem a veškerým tymiánem. Pečte minimálně hodiny.


Usušíme je podle návodu přiloženého k danému typu sušičky. Správně usušená rajčata jsou pružná a zachovávají si barvu. Pěkný nápad je nasekat je a použít jako extra posypku na tradiční salát Caprese (neboli rajčatovo-mozzarellový salát).


Chuť sušených rajčat je silná, tak to s nimi aůe nepřežeňte. Sušíme je při nejnižší teplotě. Proces sušení ale trvá několik hodin a narozdíl od sušičky, vyžaduje naší přítomnost a kontrolu. Nákládaná sušená rajčata San Marzano. Italská delikatesa na Vašem stole.


V nabídce několik druhů sušených rajčátek nakládaných v oleji s dalšími ingrediencemi. Naleznete zde také tipy, jak si vychutnat naše nakládaná rajčátka ve skvělý receptech. Měsíčky osolíme, necháme odstát, aby pustily šťávu a tu slijeme. Po třech nedělích už lze použít, lépe však vydržet o něco déle.


Olej ze snědených rajčat se samozřejmě nevylije, ale je možné jej použít například do salátů.

Pak naložíte třeba podle tohoto receptu,vypadá velmi dobře. Osušíme na papírové utěrce a naskládáme na plata sušičky. Půlky rajčátek řeznou plochou nahoru.


Chrání t srdce a posilují imunitu , znčné jsou i jeho antibakteriální účinky. Rajčata musí být suchá,ale vláčná. Nakládáná sušená rajčata Kvalita od Burbona Moravia s. Nabízíme italská nakládaná sušená rajčata , která pro Vás v České republice ručně vyrábíme v té nejvyšší možné kvalitě. Až jsou rajčata usušená, připravíme si nádoby ke skladování rajčat.


Mezitím smícháme olej s česnekem a bylinkami dle libosti a zahřejeme. Pozor však, aby se olej nezačal smažit. SUŠENÁ RAJČATA , NEJLEVNĚJŠÍ OŘÍŠKY. Tento web používá soubory cookie.


Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Výhradní dovozce sušených rajčat z Itálie do ČR a SK. Někdy rajčata pustí hodně šťávy, která zkaramelizuje a je nutné vyměnit pečící papír, aby se rajčata nepřichytávala. Doba sušení se liší dle velikosti a zralosti rajčat , idealní stav usušení je, když jsou rajčata suchá, ale stále vláčná, uvnitř nematlavá. Rozkrojit rajčata napůl po délce.


Naskládat rajčata (řeznou stranou nahoru), česnek, feferonky, rozmarýn chcete-li a bazalku na mřížku položenou nad plechem. Olej, do kterého se rozhodnete nakládat vysušené rajčata by měl být kvalitní, můžete použít i různé bylinky, česnek či koření.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky