pondělí 30. dubna 2018

Vilín virginský

Pokud jde o přirozenou péči o pokožku, lidé si oblíbili vilín , léčivou rostlinu, na kterou spoléhali američtí Indiáni při boji s otoky, vředy a infekcemi. Vilín virginský jako léčivou rostlinu používali severoameričtí Indiáni. Jako rostlinná droga se používá z vilínu virginského sušená kůra a listy. Dříve se z usušených listů používala tzv. Na podzim vás potěší krásně zbarvenými listy do červena.


To však není všechno, uprostřed zimy vás překvapí krásnými pestrými, pravidelně 4četnými květy žluté barvy, které zdobí holé větve od října až do listopadu.

Keř dosahuje výšky metrů. Posledně jmenovaný vilín je jediným druhem užívaným k medicínským účelům, jak to po dlouhá staletí činili. Také vilín virginský (H. virginiana) se pěstuje méně jako okrasný keř.


K léčbě se využívají převážně kůra, větvičky a listy tohoto. Pochází z východní Asie a Severní Ameriky, v. Medicína sice pokročila mílovými kroky, ale při léčbě mnoha onemocněním je vilín prostě nenahraditelný. V lékopisech jsou uváděny jeho prokazatelně léčivé účinky.


Tinktura (extrakt) z listů vilínu virginského. Kompaktní tonovací pudr s hedvábným efektem KRYTÍ STŘEDNĚ-VYSOKÉ.

DODÁ OBLIČEJI VZHLED PŘIROZENÉHO OPÁLENÍ. Hamamelis virginiana, čeleď vilínovité - Hamamelidaceae. Vilín (bylinná tinktura - Pavlovy bylinné kapky). Přírodní bylinný extrakt z listů léčivé rostliny vilínu virginského pro normální činnost cévní soustavy a při těžkých nohou.


Kvete oproti ostatním vilínům již na podzim. Potřebuje ještě o něco vlhčí půdu než ostatní vilíny. Smíchejte a používejte stejně jako tonika, zakoupená v obchodech. Pokud máte velmi suchou pleť, můžete alkohol částečně nahradit vodou.


S vilínem jsme se na těchto stránkách už setkali – v únoru byl naší rostlinou měsíce. Tentokrát však máme tu čest s poněkud jiným druhem. Vilín je opadavý keř se zkroucenými stonky. Má dlouhé, košaté větve a jemnou šedou či nahnědlou. Svět Homeopatie, integrovaný portál o homeopatii: Strom z čeledi vilínovitých pocházející ze Severní Ameriky.


Matečná tinktura se připravuje z listů a. Hojně je tak využívaný zahradními architekty k překlenutí tohoto jinak sychravého období. Statné bezlisté keře se již v únoru chlubí květy v paletě odstínů od žluté, přes sytě oranžovou až do purpurové. Jeho květy jsou krásně žluté, vzácně i červené. Centrum bylin nabízí velký výběr léčivých bylinek z celého světa - bylinné čaje, bylinné kapky, bylinné kapsle, rostlinné oleje, přírodní kosmetiku.


Zajímavosti ze světa rostlin.

Katalog rostlin s vyhledáváním jednotlivých druhů. Rezervace, chráněná území a jiné významné botanické lokality. Ovlivňuje žilní kongesci. Achillea Millefolium Řebříček obecný Při bolesti a krvácení.


Atropa Belladonna Rulík zlomocný Při rychlém. Děkujeme, že jste se přihlásili k odběru novinek společnosti TianDe. Potvrďte prosím souhlas s odběrem novinek v dopise, který brzy přijde na Váš e-mail. Keř se vysazuje v zahradách a parcích.


Ve své domovině roste v listnatých lesích jako nenáročná a robustní rostlina.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky