pondělí 23. dubna 2018

Anona šupinatá

Zralá dužnina je smetanově bílá, šťavnatě kašovitá a má jemnou, sladce aromatickou chuť. Tento druh je zřejmě nejvhodnějším druhem pro bytové i skleníkové pěstování, neboť semenáč je schopný zaplodit již po 3-letech. Annona squamosa je česky nazývaná také Láhevník. Je to strom pocházející z Jižní Ameriky.


Anona šupinatá je tropický strom, který ve volné přírodě dorůstá až do výšky m. Plodí množství zelených plodů, které jsou šťavnaté a mají velmi specifickou chuť.

Plody Anony se nazývají také jako cukrová jablka a patří v tropech mezi nejrozšířenější druh. Katalog rostlin s vyhledáváním jednotlivých druhů. Rezervace, chráněná území a jiné významné botanické lokality. Dieser Artikel erläutert die Frucht, zum Begriff aus der römischen Antike siehe Cura annonae, zur Stadt in den Vereinigten Staaten Annona (Texas). Pro své lahodné avšak mírně specifické, zelené, šupinaté plody se anona pěstuje zejména na Madeiře nebo Kanárských ostrovech.


Plod tvorí guľaté zelené až žltozelené súplodie s priemerom - cm. Pěstuje se hlavně pro její sladké a velmi chutné plody. Drieň je krémova, v čase zrelosti veľmi mäkka, šťavnatá a má lahodnú chuť.

Rastlina Anona je ratie vo svojej domovine, v Bolívii, ako strom so zelenými šťavnatými plodmi. Zajímavosti ze světa rostlin. Tie sa volajú cukrové jablká. V tropických oblastiach patria.


Annona cherimola) je opadavá, otužilá dřevina, která se pěstuje v tropických oblastech i ve značných nadmořských výškách. Pěstování anony vzhledem k jejímu tropickému původu překvapí svou jednoduchostí a proto je její pěstování vhodné i pro začínající pěstitele. Pre pestovanie vyžaduje tropické prípadne teplé subtropické oblasti z teplotami v zime neklesajúcimi pod 15°C. Exotická rastlina z Južnej Ameriky - Annona Squamosa.


Zasaďte si semená Annona a skúste sladké smotanové. Je úžasná v květináči jako exotická ozdoba vaší zimní zahrady, i v případě když neplodí. Vzhledem ke své nenáročnosti je možné Anonu pěstovat v na živiny chudé půdě.


Plodí velice chutné a šťavnaté plody, které mají vynikající chuť. Plody Láhevníku se využivají v lékařství. Nezralé plody, listy a kůra se hodí na léčbu úplavice a průjmu.


Rostlina plodí plody, jejichž vůně připomíná aroma medu, narozdíl od ostatních odrůd anony, anona ostnitá má tvrdší plody. Chuť plodů anony ostnité připomínají mix chuti jahod a banánů. Graviola (Anona ostnitá) je malý stálezelený strom dorůstající výšky 5-m, který roste v tropických oblastech Jižní Ameriky.

Má velké žlutozelené plody s bílou mírně nakyslou dužinou, která se využívá především k výrobě džusů a šťáv. Annona šupinatá (láhevník) je stromem dorůstajícím do výšky cca m. Domovinou je tropická Amerika, hojně se pěstuje také v tropech na celém světě. Najdete ji například na Floridě či v jižní Číně. Anona je ker s oválnymi sýtozelenými listami, krémovými kvetmi a plodmi chuťovo pripomínajúci zmes banánu a karamelu. U nás sa pestuje doma, na leto je možné ho dať von.


Její domovinou je jižní Amerika , především oblasti Bolívie , Ekvádoru , Kostariky a pohoří Andy. Anona horská - Anona montana - má až centimetrů dlouhé plody s hrubým šupinatým povrchem, které se díky své příjemné sladkokyselé chuti nejvíce používají na přípravu osvěžujících nápojů. Pochází z Karibiku a je velmi oblíbená a často pěstovaná v tropických oblastech Ameriky. V Asii i Africe se téměř nepěstuje.


Anona , láhevník, Annona – rod dvouděložných rostlin z čeledi láhevníkovitých ( Annonaceae ). Zahrnuje asi 1druhů vždyzelených i opadavých listnatých dřevin, které jsou původní v tropických oblastech Ameriky a Afriky. Anona Graviola je vysoko kvalitný, čistý koncentrát - extrakt v kapsliach. Garantovaná vysoká kvalita. Anona, česky označovaná jako Láhevník, je tropická dřevina pocházející z Latinské Ameriky.


Název Anona má své kořeny v pradávném jazyce Taínů, indiánského etnika, které obývalo karibskou oblast ještě před příchodem Evropanů.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky