pondělí 16. dubna 2018

Druhy frézek

Tento druh frézek se také nazývá obráběcí centra, jelikož počítačová podpora umožňuje na těchto strojích provádět i jiné. Podle konstrukce a podle. Druhy a rozdělení fréz Frézy jsou několikabřité rotační nástroje. Břity jsou vytvořeny na povrchu základního tělesa, kterým bývá nejčastěji válec nebo kužel. Frézy se vyrábí různými technologiemi, v mnoha druzích a velikostech.


Oba druhy mohou být: válcové tvarové rozdělení podle tvaru hlavy o kulové o válcové o stromové o kuželové o tvarové (frézují podle typu hlav) rozdělení podle obráběcí plochy frézy o. Základy soustružení, druhy soustruhů Podstata soustružení Základy soustružení, druhy soustruhů při soustružení se obrobek otáčí, zatímco nástroj, tj. Hlavní části konzolových frézek Obr. Jedná se o dutý odlitek ze šedé litiny.


Uvnitř stojanu je vřeteník. Druhy fréz (viz rozšiřující pojmy) Frézovací nástroje se nazývají frézy. Jsou to vícebřité nástroje rotačního tvaru, které se od sebe liší svým geometrickým tvarem, provedením břitů (zubů), jejich počtem a materiálem, způsobem upínání i účelem. Rovinné frézování neboli hoblování je prováděno různými druhy frézek.


Druhy konzolových frézek : Vodorovné – mají vodorovné vřeteno. Svislé – mají svislé vřeteno. Univerzální – stejná konstrukce jako vodorovné, jen stůl je otočný až o 45°. Technologie výroby II Frézování Obsah kapitoly Téma: 6. ZÁKLADNÍ DRUHY FRÉZEK A JEJICH OBSLUHA Obor: Mechanik seřizovač Ročník: I. Zpracoval(a): Jiří Žalmánek Střední odborná škola Josefa Více K obrábění součástí malých a středních rozměrů. Právě kopírování představuje jednu ze základních funkcí frézek.


Po vložení kopírovacího kroužku můžete vytvářet naprosto shodné tvary. V kombinaci s vhodnou šablonou docílíte naprosté dokonalosti. Během nákupu buďte obezřetní – některé výrobky tuto funkci nemají, čímž obrovsky ztrácejí na využitelnosti. Kniha popisuje všechny druhy frézek a fréz, objasňuje jejich funkci a správné použití. Několik set názorných fotografií, tabulek a diagramů v textu.


Mají-li se v různých rotačních výrobcích, na př. Základní operace strojního obrábění - frézování Frézky konzolové Frézky konzolové svislé, vodorovné nebo univerzální jsou nejpoužívanější. Adobe PDF - 3stran - 3MB. Správné postupy při frézování, řezné rychlosti, chlazení a mazání, ostření nástrojů.


Frézky dodáváme v různých typech a technických parametrech. Výukový materiál zpracovaný v rámci operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Registrační číslo: CZ. Frézování – definice, sousledné, nesousledné frézování, výhody, nevýhody, druhy fréz, druhy frézek podle polohy vřetene, letmé a závěsné upnutí fréz, strojní čas frézování čelní frézou, válcovou frézou, výpočet průměru f. Produktivní využití frézek je možné jen při používání různých frézovacích přístrojů a zvláštního přídavného zařízení. Rozeznáváme dva základní druhy frézovaní: - obvodem válcové frézy - čelem čelní frézy Frézování válcovou frézou - osa frézy je rovnoběžná s obráběnou plochou, při frézování je frézka nerovnoměrně zatěžována, dochází k vibracím, povrch je vlnitý.


Nabízíme různé karbidové frézy pro modeláž nehtů. Uložit ke srovnání 5Kč obchodprodilnu. Tvary frézek jsou různé např. Sada vyměnitelných fréz do dřeva pro horní frézu Graphite v různých tvarech a rozměrech, pro veškeré druhy měkkého a.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky