čtvrtek 30. července 2015

Vánoční stromek ozdobený

Vánoční stromek je česká tradice, kterou lidé dodržují stovky let. Některé kočky jednoduše nedokážou nový přírůstek do bytu ignorovat. V našich zeměpisných končinách je nejpopulárnějším řešením koupit uříznutý stromek od certifikovaných prodejců.


Ozdobený stromeček k Vánocům jednoznačně patří, o tom žádná. Umělé vánoční stromky do bytů, domů, kanceláří. Umělý vánoční stromek je vhodným interiérovým doplňkem nejen do bytů a domů. Ocení jej všichni, kteří chtějí v období Vánoc ozdobit interiéry kanceláří, škol, hotelů a dalších veřejných prostor. Tradice vánočních stromů v Bílém domě (USA, Washington) sahá podle některých zdrojů do poloviny 19.


O výzdobu se stará první dáma. Vneste do vaší domácnosti sváteční atmosféru s našimi tipy! Možná ale právě řešíte dilema, jestli si letos pořídíte umělý stromek nebo dáte. Zapojte vánoční svíčičky do zásuvky. Udělejte to ještě předtím, než dáte světla na stromeček, abyste se uj.


Tradice zdobení stromku pochází z území dnešního Německa a původně byl ozdoben jablky, ořechy a jinými potravinami. Zdobený vánoční stoleček je příjemnou dekorací na každý sváteční stůl. Praktická velikost umožňuje umístit stromeček takřka kamkoliv. Kompletně ozdobený vánoční stromek má stylové světelné větvičky s barevnými baňkami.


Aniž byste potřebovali další dekorace, náš půvabný stromeček u vás vykouzlí příjemnou. Náhradou mohou být jedlové, borové nebo smrkové větve, které umístíme do vázy nebo svážeme do tvaru stromku. Ve vytápěných prostorech ho nenechávejte déle než dva týdny. Poté se probudí, začne rašit a je zle.


Po svátcích ho přeneste zpět do nevytápěné místnosti a na jaře, když už nehrozí mrazy, ho můžete dát ven. Papírové řetězy na vánoční stromek. Zdá se, že letos bude v kurzu. Na tuto chvíli netrpělivě čekáme zdobit strom a ozdobit ho světlemi girlandami.


Ale dnes se odkloníme od tradice a odvážíme se navrhnout poněkud odvážné dekorativní myšlenky. Omalovánky jsou nejen zábavou pro nejmenší děti, ale i jednoduchou učební pomůckou, která zlepšuje motoriku ruky. Vytištěnou omalovánku můžete vybarvit tužkou, fixou, křídou nebo vodovými barvami dle své fantasie.


Váš umělý vánoční stromek bude pravidelný a bohatý na větve i jehličí každý rok. Vyberete si přesně tu velikost, barvu a styl, který Vám bude nejlépe sedět. A nebojte, stromky působí skutečně autenticky! V Česku nemá vánoční stromek dlouhou tradici.


Nový zvyk se však začal prosazovat jen pozvolna, a to až ve 40. Výška i velikost by měla odpovídat rozměrům místnosti. Nemáš ještě ozdobený stromeček a ráda bys k němu tentokrát pustila trochu kreativity? Podívej se, jak snadno můžeš svůj stromek odlišit od ostatních. A jeho zdobení patří k základní vánočním rituálům.


Máme tři možnosti jaký stromek si. Jak vybrat vánoční stromek ? Pokud nepatříte k fanouškům umělých vánočních stromků , které rok co rok vytáhnete z krabice a ozdobíte, aniž byste museli odklízet popadané jehličí, případně ho máte ozdobený nastálo a vždy ho jen postavíte a je hotovo, pak výběr stromku neřešíte. Vybíráme a zdobíme vánoční stromek. Smrk, borovice nebo jedle? Každý má svá pro i proti.


Stromek řezaný, nebo v květináči?

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky