úterý 28. července 2015

Vřetenová sekačka zkušenosti

Používal jsem vřetenovou sekačku značkového výrobce dobrých let. Nastavitelná výška trávy, nastavitelný přítlak na žací lištu, automatické broušení, trávu to stříhá a ne drtí jako rotační sekačka, na rovné ploše je trávník perfektní. Těch 1m zvládnete s lehkým zvýšením pulzu tak po třetinách. Ovšem chce to kosit pravidelně, vyšší tráva se kosí obtížněji.


Vřetenová sekačka Fiskars - Duration: 3:07.

DIY how to kill crabgrass. My crabgrass is not dying. How to prevent and control crabgrass - Duration: 10:53. Kardanový vývo který nahrazuje nespolehlivý klínový řemen zajistí dlouhou životnost.


Chod motoru je natolik tichý, že je možné se při práci zaposlouchat do zvuků nožů sekajících trávu. I proto jsou často využívány k údržbě tzv. Nože jsou umístěny v přesných rozestupech a pod určitým úhlem.


Celé vřeteno se otáčí kolem horizontální osy.

Druhou částí žacího ústrojí je spodní nůž (tzv. protiostří), který je umístěn pod vřetenem. Výška přední hrany tohoto nože od země udává výšku střihu. Zkušenosti s produktem typu vřetenová sekačka Fiskars často poskytují informaci nejen o spolehlivosti či kvalitách daného produktu, ale rovněž o dané značce.


Je v celku běžné že kvalita v jednom segmentu bude indikátorem pro jiné spotř. Zahradní sekačka by měla být výkonná, dobře ovladatelná a ještě za sebou zanechat skvělý výsledek. Zahradních sekaček je na trhu celá řada a my vám poradíme, jak se v tom zorientovat. Robustní konstrukce se čtyřmi koly a velkým rozvorem.


Sekačka si tak poprvé projede ohraničený prostor. Poté může efektivně naplánovat sečení ve všech oblastech. Hlavní výhodou je rovnoměrně a stejně časté sečení celé oblasti, včetně hůře přístupných míst. Elektrická vřetenová sekačka je poháněna výkonným 400V elektrickým motorem.


Pokud v blízkosti nebude žádná elektrická zásuvka, lze ji použít jako ruční sekačku. Spodní hranice tedy začíná až na výšce centimetry, což může být pro některé spotřebitele nedostatečné. S vretenovou kosačkou skúsenosti nemám, ale kdesi som čítala, že vretenová je vhodná na úplne rovnú plochu, bez väčších hrboľov.


Oproti běžné prodejně má eshop výhodu v široké nabídce vřetenových sekaček jako je Fiskars. Pěkná videjko najdete zde.

Každému majiteli trávníku určitě vytane na mysli následující otázka: „Čím a jak často mám sekat svůj trávník? Je nutné rozlišit, zda se ptá proto, že střihání trávy považuje za nutné zlo, či mu na trávníku a výsledku střihání záleží a nerad by větším časovým odstupem mezi dvěmi střiháními. Díky tomu zjistí kde jsou jeho hranice a jaké jsou v něm překážky. Nepřilnavý povlak a spodní nůž zajišťují precizní řez travnaté plochy o rozloze 2m 2. Levná vřetenová sekačka může odvést svoji práci dobře, nicméně nízká cena má vždy nějaký důvod. Nemusí přitom jít jen o kvalitu produktu, ale také o nedostatečné příslušenství nebo pouhý základ funkcí.


Na druhou stranu ani vysoká cena nezaručuje vyšší kvalitu. Někdy si jen připlácíte za značku nebo za nadbytečné funkce a výbavu. V obou případech pomůže srovnání s modely v dané kategorii.


Jsem celkem čerstvým majitelem tohoto vřetena, takže zatím jen prvotní zkušenosti. Měl jsem několik let Husquarnu Novocut a proto budu porovnávat s ní. Akumulátorová zahradní vřetenová sekačka s pojezdem a záběrem sečení cm. Vybavena 5nožovým vřetenem a baterií Standard. Dodává se v matně stříbrné barvě.


Za to je taky patřičně dražší. Ovšem argumenty proti rotačce typu určitě se při čištění výhozu umažete od rozsekané trávy, to jsou perly. Kdo už má vřetenovou sekačku, určitě s ní neseká přerostlou čtrnáctidenní trávu. Tento typ je vhodný pro péči o anglický trávník.


Hodnocení produktu: (Perfektní) recenzí. Převody pohonu vřetene jsou v.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky