pondělí 27. června 2016

Mahonie cesmínolistá prodej

Große Auswahl, Top Qualität, kleine Preise. Pracht im Frühjahr zeigt. Vytváří jedlé bobule modréfialév barvy. Jedná se o houževnatou a odolnou rostlinu, její květy jsou medonosné a plody v zimě s oblibou vyhledává. Ty dozrávají v srpnu a vydrží až.


Mahonia aquifolium ´Apollo´, vel.

Tento věčně zelený keřík plodí bobule, které mají modro fialovou barvu. Mahónie cesmínolistá je dobře známý stálezelený keřík dorůstající do výšky až metr. Bobulky dozrávají v srpnu a na rostlině vydrží až do zimy.


Odtud se rozšířila do parků a zahrad střední a západní Evropy jako okrasný keř a občas zde i zplaňuje. Na našem území se mahonie cesmínolistá pěstuje od poloviny 19. Naši předci velmi brzy objevili výhody této stálezelené rostliny. Rovněž na intenzitu slunečního záření je nenáročná. Poroste stejně dobře na sluníčku jako ve stínu.


Původně mahonie rostla v tichomořské části.

U starých rostlin mohou narůst keře až do výšky okolo 2. Pokud je zima obzvláště krutá, mahónie může shodit listy. Zahájen prodej kontejnerovaného ovoce! Nečekejte až do podzimu a vysaďte si ovocné dřeviny již nyní. Jabloně, hrušně, třešně, rybízy, angrešty a. Je vhodná ke skupinovým výsadbám, jako podsadba pod stromy, ale uplatní se i jako solitéra.


Tento barvu neztrácející zelený keřík vytváří jedlé bobule. Listy jsou neopadavé, střídavé, lichozpeřené, okraj listu zubatý. Květy jsou nahloučené v hroznech po - květech. Plod: tmavě fialová bobule, velká kolem - mm, rostoucí v bohatém hroznu. Květ: vykvétá už v zimě hrozny zlatých květů.


Stanoviště: slunečné, polostinné i stinné. Půda: hlinitá až jílovitá, pH neutrální. Je choulostivější, vyžaduje zimní přikrývku. Jde mi hlavně o jedovatost bobulí. Tmavě zelené lesklé kožovité listy s ostnitými zuby při okrajích si ponechává po celý rok, na podzim se však částečně zbarvují do červena.


Plantae - rostliny oddělení Magnoliophyta - rostliny krytosemenné třída Rosopsida - vyšší dvouděložné rostliny řád Ranunculales - pryskyřníkotvaré čeleď Berber. S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Používáním našich stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookie na.

Otužilá a nenáročná dřevina dorůstající výšky okolo jednoho metru pochází ze Severní Ameriky. Kvete v dubnu žlutými květy uspořádanými ve vzpřímených latovitých hroznech. Dozrávající plody - bobule jsou modré s šedým ojíněním. V zemí původu se jí někdy říká „ hrozny z Oregonu “. Mahónie je velmi odolná a na pěstování zcela nenáročná – někdy se dokonce může na zahradě vyskytnout neplánovaně, protože její semena rozšiřují ptáci. Nezaslouží si to, ačkoli je tak obyčejná.


Dodáváme ve velikosti viz. Jsou známé a oblíbené pro. Odolné mahonie v každé zahradě. Původní v Severní Americe u nás často pěstován v zahradách.


K léčení se užívají plody,kůra kořene a listy.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky