středa 29. června 2016

Semínka chia použití

Deutschlands größter Preisvergleich - mehrfacher Testsieger mit TÜV-Zertifikat! Sicher durch den Winter. Kdyby se dávala nějaká ocenění za nejprodávanější produkt zdravé výživy, zřejmě by se tehdy stala jasným vítězem.


Nejde přitom o žádnou novinku. O tom, že se chia semínka používají po staletí ve starých kulturách v celé Střední Americe jako potravina a lék, o tom není pochyb. Chia mají všestranné použití.

Ať už potřebujete doplnit důležité látky v jídelníčku, získat energii navíc nebo se zasytit v redukčních dietách, vždy po nich můžete sáhnout. Je skvělým doplňkem stravy pro vegetariány a vegany, sportovce, diabetiky, lidi alergické na lepek, při redukčních dietách a při zvýšeném psychickém a fyzickém vypětí. Už jste ochutnali chia semínka ? Jaké jsou jejich pozitivní a nežádoucí účinky na zdraví?


Zjistěte jejich použití , přípravu a recept na chia pudink. Při zakoupení je nutné přečíst si doporučení výrobce, protože denní dávka chia semínek by neměla přesáhnout polévkové lžíce. Při počátečních dávkách je nutná dostatečná hydratace.


Superpotravinou , tedy téměř komplexní potravinou díky vysokému obsahu minerálních látek (vápníku, křemíku, draslíku, železa atd.).

Použití chia semínek je mnoho. Historie V minulosti semínka chia patřila k hlavním potravinám bájných Aztéků, kteří byli ve výborné fyzické kondici a vynikali svým zdravím. Můžeme je přidat do omáček, salátů, pudinku, ovocného smoothie, vaječné omelety, polévek, koktejlů, jogurtů, do vloček s mlékem, ovesný kaší, lze je pomlít a využívat jako zahušťovadlo či spotřebovat přímo a zapít vodou. CHIA semínka, čia semena, chia seeds. Novinka Kniha Zázračné chia semínko.


Mohou se použít i jako náhrada za mouku a vajíčka. Lístky obsahují vysoký podíl. U vyšších dávek se mohou objevit potíže se zažíváním a citliví jedinci mohou pozorovat alergické reakce podobně jako na hořčici, ořechy a jiná semena. Semínka chia v sobě nemají obsažený lepek, a proto se hodí pro celiaky. Ovšem pokud jste na lepek alergičtí a plánujete začít s konzumací semínek chia , měli byste nejprve raději svůj zdravotní stav prokonzultovat se svým lékařem.


Pokud si v domácí pekárně sami pečete pečivo, můžete si do něj přidat chia semínka , které mají mnohem vyšší hodnoty důležitých látek, než jiná populární semínka. Obsahují třikrát víc železa než špenát. A na závěr pomáhají dobrému trávení a bojují proti zácpě. TIP NA OLEJ Z CHIA SEMÍNEK: Další možností, jak využít chia semínka , je vnější použití v podobě oleje z chia semínek. Můžete jej například vmasírovat do pokožky hlavy.


Velmi pozitivně jej totiž hodnotí ženy, které trápí suché vlasy. V kuchyni mají široké použití díky schopnosti vázat na sebe tekutinu.

Pomocí semínek můžeme zahušťovat různé omáčky, guláše a polévky (používá se cca – lžíce na jeden litr omáčky nebo polévky), používají se také do těsta jako pojivo místo vajec. Na rozdíl od jiných semínek jsou droboučká, na skus měkká a tudíž není potřeba je používat mletá. Mnozí jistě znají lněná semínka , která jsou již v naší společnosti běžně konzumována a považována za zravý doplněk stravy – což je samozřejmě nepopiratelný fakt. Nevýhodou lněného semínka je však jeho tvrdost. Ovšem semínka chia nesloužila po celou historii jen jako potravina, ale v oblasti dnešního Mexika se kolem desátého století před naším letopočtem používala jako platidla.


Z toho se dá usuzovat, že semínka chia byla skutečně velice ceněna. Tyto semínka mají neutrální chuť a perfektně se hodí do jogurtů například v kombinaci s ořechy nebo Goji. Můžeme je konzumovat také přímo, nebo je přidat do smoothie, kaší, pečiva, dezertů, salátů nebo je použít jako třeba jako zahušťovadlo. Kdysi dávno byla samozřejmou součástí jídelníčku Aztéků.


Poté přidejte proteinový prášek a promíchejte. Váš proteinový nápoj je připraven ke konzumaci. Podle chuti můžete přidat banán či jiné ovoce a vše dohromady rozmixovat.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky