středa 22. června 2016

Brahmi pěstování

Die Wegbereiter für kluges Online-Shopping - jeder Kauf eine gute Entscheidung! Sicher durch den Winter. Brahmi - Monatspackung bereits ab 1€. Für mentale Leistungsfähigkeit.


Geprüfte Premium Qualität.

Jetzt beim Testsieger bestellen! Bio Pulver frei von Zusätzen. U nás lze pěstovat brahmi jako pokojovou rostlinu. A právě jednou z těch zdraví prospěšných rostlinek je také Brahmi. Brahmi, oder auch Bacopa monnieri genannt, ist eine uralte Pflanze, die schon im indischen Ayurveda angewendet wurde.


Heute gewinnt sie immer mehr an Popularität als Bestandteil einiger Nootropika. Dá se ovšem pěstovat i na suchu, pokud bylinu seženete ve specializované pěstírně. Pak vám na ni stačí široký a mělký květináč a dostatečná zálivka.

Tu brahmi vyžaduje 2-3x týdně. Regeneruje mozkové buňky, zvyšuje mentální bdělost. Posiluje schopnost chápání a jasného myšlení. Pěstování : Rostlina vyžaduje větší zálivku tzn. Od konce května do poloviny září můžeme rostliny letnit v zahrádce, ale opět polostín.


V zimním období, to jest i nyní, ji pěstujeme při pokojové teplotě opět v polostínu. Mějme na paměti, že se jedná o bahenní rostlinu, která má domovinu v Indii. Když pochází z bažin, jaká chladna či mrazy snese? Lze ji nechat venku se zimním krytem?


Für alle, die viel Kopfarbeit leisten: Authentisch - rein - verlässlich. Jelikož se jedná již o výše zmíněnou vodní rostlinu, tudíž je potřeba myslet na vydatnou zálivku, vhodné je zalévat až 3x týdně. Je třeba, aby zemina byla neustále mokrá. Rostlinu je doporučováno hnojit přírodními hnojivy. Snáší slunce i polostín a pěstuje se v neutrální, propustné zemině (zahradnický substrát).


Potřebuje vydatnou zálivku a doporučuje se hnojit přírodními hnojivy nebo hnojivy na bylinky. Atraktivně působí v závěsných květináčích. Jak jsme si už řekli, užívanou částí rostliny jsou sušené listy a stonek.

Po staletí je s úspěchem používá čínská medicína při nervovém vypětí, nespavosti, poruchách paměti a astmatu. Bacopa rovněž podporuje paměť a kognitivní funkce. Celé tři až čtyři měsíce může zkrášlovat vaše obydlí. Plody jsou takzvané tobolky, které obsahují semena.


Záněty, impotence a revmativmus jsou jen některé z neduhů, které Bacopa léčí. Možná právě proto figuruje jak v indické, tak čínské tradiční medicíně. Na pěstování není však náročná a je tedy vhodná i pro začátečníky v zahradničení.


Bakopu můžete pěstovat od jara až do podzimu venku a jelikož se jedná o trvalku , můžete ji během chladných měsíců zazimovat. Množení řízky, tedy pravokořenné pěstování , lze doporučit jen v případě, že nežijete ve vinařské oblasti, kde se réva pěstuje velkovýrobně. Díky její velké heterozygotnosti mohly postupně vzniknout tisíce kulturních odrůd révy vinné, ať již samovolným křížením, nebo jako kultivary šlechtěním. Podrobný popis produktu Bacopa monnieri - bakopa drobnolistá, Brahmi.


Má pozitivní vliv na naši centrální nervovou soustavu, podporuje imunitní systém a pročišťuje organismus od toxinů.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky