pondělí 27. června 2016

Feferonky pěstování

Jak poznám, kdy začít sklízet feferonky a jiné chilli papričky? Chilli papričky, lidově také nazývané feferonky nebo. Když mají papričky barvu, kterou mají podle odrůdy mít, můžeme začít se sklizní.


Půda: Půda je další, stěžejní faktor pro pěstování chilli. Pokud by si papriky mohly vybírat, budou vždy volit zásaditou hlinitopísčitou humózní a provzdušněnou půdu. Nepodceňte přípravu půdy. Z pěstebního hlediska jsou papriky tzv.


Po konzultaci s Ladislavem Kosinou, provozovatelem stránek seminka-chilli. Rozhodnete-li se pěstovat papriky venku na zahradě, tak ideální dobou pro vysazení již malých sazeniček je druhá polovina května. Semínka zalévejte přiměřeně tak, aby byla zemina vlhká, a ne bažinatá. Sadbu je nyní nutné umístit na teplé místo, světlo v této fázi není důležité.


Feferonky , pálivé papričky a chilli jsou skvělým zdrojem kapsaicinu, který podporuje dobrou náladu. Pojďme se podívat na to, jak si takovýto zdroj dobré. Abychom si vyzkoušeli, jakou sklizeň lze u těchto chilli papriček očekávat, a zprostředkovali vám co nejlépe popis jejich pěstování, rozhodli jsme se na začátku loňského roku vybrat několik odrůd a zachytit průběh jejich vývoje od semínka až po dobu zralosti plodů. V dnešním článku se budeme věnovat výsevu.


Feferonky sejeme buď do perlitu nebo mu podobné nasákavé horniny, nebo uděláme výsev klasicky do substrátu. Možné jsou i rašelinové tablety či papírové sadbovače (se substrátem), díky nimž si usnadníme následné přesazování. Semínka dáme do mokrého perlitu nebo do prolitého substrátu. Pokud používáme perlit, jen semínka položíme na jeho povrch a překryjeme navlhčenou kuchyňskou utěrkou, přes ni dáme ještě fólii. Najdete u nás rady, typy a. Chili Pepper (Ingredient), feferonky, jak pěstovat rajčata, jalapeno, Jalapeño (Food), pěstování chilli, pěstování paprik, Tomato (Food), zahrádka sazenicka.


Jako redakce portálu sazenicka. Jen ta podmínka ochrany proti severnímu větru tu neplatí. Pěstování ve skleníku je v podstatě podobné jako venku. Do skleníku můžete papričky přemístit již v dubnu, a v případě chladnějších nocí přitopit. Ve skleníku udržujte stále vlhkou zem.


Feferonky vyčistíme od jader, nakrájíme na kousky a dáme do vody se solí a cukrem (pozor při práci s feferonkami, pokud jsou čerstvé, pálí i do rukou a do očí, stačí, když máte hlavu nad nimi.). Po asi minutách, když jsou rozvařené, dáme všechen materiál rozmixovat na hustou kaši. Tuto hmotu můžeme uchovávat v lednici i několik týdnů nebo zavařit. Mírně nebo extrémě pálivé?


Variabilita odrůd chilli paprik je tak ro. Možná právě proto jsou feferonky uznávané za afrodiziakum. Pokud jste někdy přemýšleli o pěstování chilli papriček, je čas se odvážit.


Začněte pracovat s Kay Maguire. Sníte o pěstování opravdu horké chilli? Denně Vám přinášíme návody, rady, tipy a informace, které se Vám při pěstování budou jistě hodit. Domácí pěstování feferonek. Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti.


Rádi byste zkusili pěstování chilli? Prohlédněte si nabídku semínek chilli papriček. Venkovní pěstování chilli. Chilli Nosegay patří k méně pálivým odrůdám a výborně se hodí k pěstování doma v květináči. Plodí menší kulaté plody, které dozrávají od jemně krémové barvy, přes žlutou až po sytě červenou (v době zralosti).


Rostlina působí velmi dekorativně. Deset zása které pomůžou k lepším úrodám této velmi oblíbené zeleniny. Jak pěstovat papriky krok za krokem.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky