středa 29. června 2016

Medonosné rostliny

Dopřejte včelám medonosné rostliny Není nic krásnějšího, než zahrada plná života, ve které kvetou různé dřeviny a okrasné trvalky. V říši rostlin najdete nespočet druhů, které nejen že dobře vypadají, ale navíc jsou užitečné i pro hmyzí opylovače. Krásné a voňavé medonosné rostliny pro každou zahradu. Z medonosných rostlin můžete vybrat druhy vhodné pro jakýkoliv typ zahrady. Každý medonosný květ se počítá!


Medonosné rostliny jsou takové, které mají velké množství nektaru a jsou tak přitažlivé pro včely. Zvlášť v dnešní době moderních trávníkových zahrad. Chybí vám ten známý uklidňující pocit ze slunečného dne. Opylovači od včely až po kolibříka: jak zajišťují úrodu Bez nadsázky lze přijmout tvrzení, že včelám vděčíme za každé třetí sousto: tyto neúnavné dělnice opylují více než osmdesát procent všech kulturních plodin.


Níže uvedené trvalky jsou doporučované včelařšké rostliny. Trvalky pro včely, motýly a čmeláky jsou efektním způsobem jak oživit zahradu. Mezi nejlepší trvalky pro motýly patří třapatky, řada rostlin z čeledi hluchavkovitých a také okrasný keř komule Davidova (letní šeřík). Med má určitě každý rád – k snídani na chléb, jako sladkost, první pomoc při nachlazení a tak podobně. Ale v přírodě se nebere sám od sebe, musí.


Online knihkupectví Knihy. Většinou jsou také svými květy atraktivní, proto jsou výraznou dominantou každé zahrady. Agastache vrásčitá - Agastache rugosa Vytrvalá bylina z čeledi hluchavkovitých (Lamiaceae) Tato léčivka se u nás pěstuje jako okrasná a patří mezi. Patří k nim oblíbené okrasné rostliny , jako třapatka, denivka nebo.


Zajímavý druh muchovníku s bohatým kvetením a jedlými plody. Včelárske rastliny môžu byť umelo vysádzané (aj ako monokultúra) alebo rastú úplne prirodzene vo svojom habitate. Trvalky medonosné, pro včely, čmeláky, motýly O užitečnosti, ba nepostradatelnosti opylovačů rostlin z hmyzí říše nelze pchybovat. Bez jejich neúnavné píle bychom nepoznali mnoho druhů ovoce, neopylené květy by nevytvářely semeníky a plody (vyjma samosprašných druhů) rostliny by se nepřesévaly, nerozmnožovaly.


V suchých podmínkách mívají rostliny sice menší květy, ale na druhou stranou jich mají velké množství. Vybírat byste měli z druhů, které pocházejí ze suchých oblastí. Mezi rozchodníky najdete většinou vytrvalé rostliny, ale také jednoleté nebo dvouleté. Jejich nejoblíbenější stanoviště je na slunci s dobře propustnou půdou. Na českých zahradách uvidíte hlavně takové, jež tvoří půdokryvné zelené porosty.


Nebo jen potřebujete větší počet? Neváhejte nás kontaktovat a my Vám rádi poradíme. Medonosné (včelařské) rostliny jsou prakticky všechny kvetoucí rostliny včetně stromů.


Medonosné květy pro včely-Svazenka je odolná jednoletá bylina s modrofialovými květy vysoká cca cm. Kvete po celé léto a velké množství květů vábí včely. Je základem pro výnosný výnos jakostního medu. Nejste přihlášen(a) články.


Nezapomínejte však, že tyhle velkokvěté rostliny nejlépe vyniknou v kombinaci s drobnokvětými, drobnolistými trvalkami nebo s jemným habitem okrasných trav! NÁŠ TIP : K rychlejšímu vyhledání použijte vyhledávač (zadejte český nebo latinský název trvalky - např. aster nebo hvězdnice, astra). Voňavé zahradní bzučení s motýly a včely výborný med skvělá aranžmá květin - vše můžete jednoduše zasévat výsevem medovitých rostlin Můžete si. Další vhodné rostliny lze nalézt v knize Včelí pastva, kterou vydal spolek pro rozvoj včelařství MÁJA.


U nás nakoupíte nebo prodáte, co potřebujete! Postaráme se o bezpečné a. Rostliny jsou otužilé a odolné, vhodné k výsadbě v celém období vegetace. Včelařské medonosné byliny. Prodej rostlin zajišťujeme v areálu školky v průběhu vegetačního období od dubna do října. Gleditsia triacanthos var.


Jmenuje se Skyline a jedná se o beztrnnou formu dřezovce.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky