pátek 13. ledna 2017

Dávkování sava do bazénu

Die Wegbereiter für kluges Online-Shopping - jeder Kauf eine gute Entscheidung! Sicher durch den Winter. V Tescu měli v akci savo do bazénu , tak jsem koupila 4ks, ale teď nevím, kolik ho tam mám nalít a jak často dolévat. Ještě jsem koupila nějaké ty tablety… začínají vedra, tak snad se bazének osvědčí.


Vodu jsme napustili samozřejmně pitnou. Koupat se můžete už minut po aplikování dezinfekce. Pravidelně filtrovat a cca 2x za sezónu dolít Savo a dodat trochu skalice.


Bazén je, za pár korun, jako křišťálová studánka. Chemie je dávkována přímo do bazénu. Všechny díly dávkovače je možné vyměnit. Aby nedošlo k předávkování při provozu dávkovače, těsně uzavřete regulační ventil a vestavěný regulační ventil zabrání dávkování chemi. Skalice modrá do bazénu, bezpečnost, použití, dávkování.


Dříve byla často používána pro úpravu vody v bazénech. Vzhledem k její toxicitě a problematickému dávkování se od používání upustilo. Pokud jste po návratu z víkendu nebo z dovolené zjistili, že se vám voda v bazénu zabarvila do zelena, téměř na 1 máte problém s řasami. Chlornan sodný NaCl je určený pro dezinfekci vody v bazénu , studny, vodovodního řádu. Pro bazény platí, že koncentrace volného chloru při odtoku vody do filtrace, musí být minimálně 0. Sava bych vědala, ale chlornan.


V jakém poměru lze užít modrou skalici, savo a krystalickou sodu pro ošetření vody v bazénu ? Elektřinu nemám a voda byla z vod. Jinak jsem cca 1x týdně dal běžnou dávku. Za ty měsíce cca l sava. Nic jsem neměřil (krom dávkování sava).


Dávku nejprve rozmíchejte v 9l vody (např. v kbelíku) a pak vlijte po částech do bazénu. Pro první zachlorování bazénu dávkujte 160ml SAVO Original na 3m³ vody. Udržovací dávka: Pro běžnou dezinfekci a udržení správné koncentrace volného chloru v bazénu dávkujte 80ml SAVA Original na 3m³ vody každé 2-dny.


Při déletrvající teplotách vzduchu nad °C a trvalém slunečním svitu je vhodné aplikovat udržovací dávku denně. Výhodou je snadné dávkování – tabletu stačí umístit do plováku, dávkovače tablet či skimmeru, kde se bude pomalu rozpouštět a umožní tak rozptýlení účinných složek do bazénové vody. Jasně že do bazénu dejme tomu mpřijde tak maximálně kávová lžička. Jinak souhlas, základem je udržovat pH na doporučené úrovni, potom ani řasy nemají šanci. Kyselina solná sníží pH vody v bazénu.


Za jeden litr zaplatíte kolem korun. To by potom vtupenka do takoveho bazenu stala i nekolik stovek. Ja pouzivam doporucenou davku cca 1. H udrzim spolehlive mezi 0-2. A kyseliny se nebojte, protoze ze skoly vite ze louh se neutralizuje prave kyselinou.


Dávkování : Je závislé na kvalitě vody v bazénu. Při spuštěné filtraci přípravek pomalu vlévejte do skimmeru nebo jej.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky