pátek 13. ledna 2017

Ibišek květ

Právě pro Egypťany je popíjení ibiškového čaje typické. Ibišek se používá takřka do všech nápojů. Egyptský národní čaj se pije v kavárnách, u vodní dýmky i běžných společenských setkáních.


Ibiškový nápoj byl údajně oblíbeným pitím faraonů, ale jeho kouzlo rozhodně nespočívá jen v krásné barvě. V Thajsku lidé čaj z ibišku pijí, aby si snížili cholesterol, v Egyptě jej zase používají ke snížení krevního tlaku.

IBIŠEK SÚDÁNSKÝ KVĚT - 200g Dle tradičního lidového léčitelství ibišek harmonizuje především ledviny, močový měchýř, plíce, srdce a slezinu. Na základě nařízení Evropského parlamentu a Rady evropského společenství č. Jeho hlavní účinnou látkou jsou slizy, dále procent škrobovin, cukry, pektin a minerály. Zejména u starších rostlin je třeba větve spíše prostříhat, než zkracovat a pustit světlo do keře.


Hlavně odstraníme i všechny větve suché a zmrzlé. Hibiscus trionum) Význam Okrasná rostlina. Modrá a fialová – jednoduchý květ s tmavým purpurovým středem je znakem odrůdy ‘Blue Bird’, nejmodřejší je ‘Marina’, ale plnokvětý ibišek ‘Boule de Feu’ by vás mohl očarovat tmavě zeleným olistěním a sytě fialovou barvou květu.

Tyto kalichy jsou v době plodnosti masité a mají kyselou chuť. V Egyptě je považován za národní nápoj zvaný Karkáde. Mezi jeho další pozitivní účinky patří stimulace paměti, redukce nadváhy, odstranění únavy, stresu a napětí. Květ ibišku najdete v čajových směsích, nápojích, kterým dodává výrazně červenou barvu a kyselejší chuť. This video is unavailable.


Běžné oplachy macerátem z ibišku, které se používají po mytí zásaditým mycím prostředkem, nijak zvlášť nebarví, může je tedy používat i blondýnka. Květy ibišku obsahují vitaminy - zejména vitamin C, vitamín B dále minerální látky, vápník, železo, fosfor, mangan, selen. Některé druhy jsou využívány jako okrasné rostliny, dále jako potravina v textilním průmyslu či truhlářství. Vhodný na přípravu studených nebo teplých nápojů nebo sirupů, které obsahují velké množství minerálů a vitamínů, včetně vitaminu C. Ibiškový čaj, ibiskovy caj, květy ibišku, súdánská růže, čaj, Karkade, čaje, bylinné čaje, bylinne caje, bylinný čaj, sypaný čaj, sypané čaje. Má aromatickou chuť nakyslou, osvěžující.


V létě plní funkci ochlazení organismu. Má nepřeberné množství variant, takže jej můžete pěstovat jako pokojovku nebo se jím pochlubit sousedům na zahradě. Rod ibišek zahrnuje více než 2druhů a je rozšířen v tropech a subtropech, ale lze ho najít po celém světě. Původ je pravděpodobně v Indii, pěstuje se ale takřka ve všech tropických a subtropických částech světa včetně oblasti kolem Středozemního moře.


Ovšem i nejobyčejnější ibišek má mnohostranné využití.

Sušený květ ibišku je oblíbený pro. Krásně červenými květy si v Číně ženy malují obličej. Na Havaji, Tahiti a dalších tichomořských ostrovech je květ ibišku velmi oblíbený již odpradávna. První námořníky, kteří tam před staletími přistáli, vítaly domorodé dívky zahalené jen do palmových listů s rudými květy ibišku ve vlasech. Květy Ibišku obsahují minerály a vitaminy, včetně vitaminu C. Stáhněte si úžasné obrázky zdarma s motivem Ibišek.


Jeho rozkvetlý květ vydrží kvést sotva jeden den. Přesto umí zkrášlit interiér svým ušlechtilým vzhledem. Někdy se mu také říká čínská růže. Složení: květy ibišku (Hibisci flos).


Podporuje funkci cévní soustavy a ulevuje od tzv. Má osvěžující účinek, ovlivňuje tonus a vitalitu. Doporučená příprava nápoje: vroucí vodou zalejte monodrogu v.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky