pátek 13. ledna 2017

Jak založit nový trávník

Krásný trávník je snem mnoha zahrádkářů. Hebký, zelený, bez plevelu. Nejlepší cestou je založení nového trávníku. Ale není to ta nejsnazší cesta.


Co se týká problematiky zakládání trávníků, přejděme rovnou k praktickému postupu, jak založit nový trávník , aby vše bylo správě. Majitelé zahrad jistě dají zapravdu, že krásný a zdravý trávník je základ upravené zahrady.

Pokud už nevypadá tak, jak bychom chtěli, je na čase. Toho dosáhnete jedině tak, že půdu na podzim zryjete a zaryjete do ní dostatečné množství kompostu. Ať už se rozhodnete pro trávník rekreační a funkční, na kterém si budete chtít.


Začneme otázkou, zda bude trávník plnit reprezentativní úlohu, nebo užitnou a kolik času mu chceme věnovat. Zvažte, jak budete trávník namáhat, vše si pořádně připravte, a pak už budete po zbytek života jen sekat, zavlažovat, hnojit a radovat se. Nejčastější úpravou pozemku bývá založení trávníku, což sebou nese určitá pravidla, která je nutné dodržovat, chceme-li dosáhnout těch nejlepších výsledků. Autor : Tomáš Vávra) Tuto otázku si klade mnoho lidí při zakládání trávníku v okolí jejich domů či zahrádek.


Vykročte do lože vytvořeného z tisíců stébel trávy. Když jste si zvolili druh trávníku a vybrali osivo, můžete se pustit do práce.

Nejdříve odkliďte kameny a nerovnosti. Tím se otevřou spodní vrstvy půdy a voda se bude moci lépe vsakovat. U našich u bytovky se dvěma vchody mají hrozný trávník , v podstatě se nedá o trávníku mluvit.


Pěkný trávník k zahradě prostě patří. Zásadní je volba sekačky – se správným strojem se tato starost změní spíše v zábavu. Nelíbí se vám jak po zimě vypadá váš trávník a chcete ho obnovit? Nebo plánujete založit úplně nový ? Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a. Rady a tipy, jak založit trávník. Riesenauswahl an Markenqualität.


Folge Deiner Leidenschaft bei eBay! Schau Dir Angebote von ‪Travnik‬ auf eBay an. Die liebsten Fashion-Marken kaufen. Das ist bei eBay angesagt und neu. Von Generator bis Wäsche.


Alles finden, was Sie brauchen. Wir machen die Rückgabe einfach. Stačí nepodcenit přípravu, dodržet několik pravidel při zakládání a příští rok budete mít nejhezčí trávník v okolí.

Kobercové pásy mají různou šířku a délku podle funkce, kterou bude trávník plnit. Travní koberec se klade na půdu připravenou podobně jako před výsevem. Nejvhodnější dobou pro zakládání nového trávníku je duben a květen – nehrozí již ranní mrazíky, a přitom ani v pravé poledne slunce příliš nepálí.


Trávník je krásně hustý a stoprocentně bez plevelů. Pokud se chcete vyhnout obtížnému válcování plochy nechte navezený substrát určitě sednout a teprve pak jej vyrovnejte. Je to levná metoda, která ale má nevýhodu v tom, že prvním rokem musíte být na travní semeno opatrní a příliš trávník nepoužívat. Dobrý den, pro růst trávníku se jako dostatečná uvádí vrstva deseti centimetrů zeminy - ve Vašem případě by tedy měla stačit. Pokud máte špatnou půdu, je možné svrchní vrstvu poupravit přidáním buď lehčích, nebo naopak těžších složek půdy, zkrátka podle potřeby.


Nový trávník z travního koberce sečeme poprvé po dvou týdnech, nebo když tráva dosáhne výšky – cm. Takto dokonalé travní plochy sečeme 2x týdně, v létě 1x týdně. Běžná výška sečení je až cm.


Jakou zahradní sekačku na trávu? Z čeho vytvořit obruby a lemy zatravněných ploch? Jak na houby v trávníku?

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky