pátek 6. ledna 2017

Postřik plevele

Herbicidy se používají k likvidaci nežádoucích rostli, např. Vybírat můžete ze dvou druhů postřiků proti. Basagran je selektivní herbicidní postřik k hubení plevelů.


Chemický nebo domácí postřik ? Dalšími možnostmi, jak vést boj s plevelem, jsou postřiky. Také tady však můžeme rozlišovat různé postupy.

Z naší nabídky přípravků na hubení plevele si vybere každý. Selektivní postřik na plevele ve formě emulgovatelného koncentrátu určený k postemergentnímu hubení plevelů, jednoděložných jednoletých a vytrvalých plevelů. Zatímco většina Čechů je tak líná, že při hubení plevele automaticky sáhne po karcinogenních a pro zdraví velmi nebezpečných pesticidech, ve Spojeném. Proces zopakujte jednou až dvakrát, dokud ještě vyrůstá velké množství trvalých plevelů.


Druhý způsob je tradiční, spočívá v dlouhodobém (ročním i delším) pokrytí půdy materiálem nepropouštějícím světlo. Jde o pohodlnější, avšak méně aktivní způsob ničení plevele. Vytrvalé plevele, mezi které patří bodlák, nelze vyhubit pouhým octem, kořeny vždy přežijí.


Tyto budete muset odstranit mechanicky.

Na ostatní plevel si preventivně připravte do rozstřikovače roztok vody a octa v poměru : a pravidelně jím stříkejte plevel, který vám vyrůstá v těžko dostupných spárách chodníčků a podobně. Už jsem se chystala vytáhnout roundup na chodníky, ale namíchám si to tvoje hubidlo. Včera mně vnuk to nejhorší z chodníků odstranil, ale postříkám to teď preventivně, aby nějaký plevel nenapadlo se tam znovu uhnízdit. Díky, že jsi se o svůj postřik podělila. Samostatnou skupinu plevele vyskytujícího se v našich zahradách v největší míře tvoří jednoklíčnolistový plevel, někdy nazývaný i plazivý plevel.


Nejhorší je na něm skutečnost, že je vzdáleně příbuzný s trávníkem a velmi se mu podobá. Z této skupiny se nejčastěji v zahradách objavuje medyněk vlnatý, lipnice roční nebo už výše vzpomínaný pýr plazivý. Na dvouděložné plevele do lesních školek je ideální postřik Lontrel a Targa Super na jednoděložné plevele.


Krásné lesy i příroda Jestli se pohybujete v lesnickém hospodářství, určitě Vás tato kategorie osloví a vyberete si potřebné postřiky na plevele v lese. Roundup flexi je koncentrát na hubení plevele. Pokud nepotřebujete hubit trávu, ale odolné plevele , zkuste postřik GARLON 4. Mezi velmi odolné plevele , které takřka není možné vyhubit mechanicky, patří kopřiva, dřevité plevele nebo přeslička, která má kořeny opravdu velmi dlouhé. Za plevel je považována jakákoli rostlina, kterou si pěstitel v trávníku nepřeje.


Jinými slovy je to jakákoliv rostlina, která má jiné vlastnosti než od trávníku očekáváme (barva, tvar listů, rychlost růstu, aj.) a tím dochází ke zhoršení zejména estetických hodnot travnatých ploch. Na nově založeném trávníku najdeme velmi široké složení jednoděložných i dvouděložných plevelů. Plevel je noční můrou každého zahrádkáře.


Možná i vy patříte k těm, kteří svádí nekonečné boje s nevítanou zelení na záhonech.

Ať už hledáte herbicid pro hubení plevele v trávníku, bramborách nebo obilovinách, vždy je nutné vybírat s ohledem na konkrétní druh plevele a kulturní rostliny. Plevele ve výsadbách rajčat Největším nepřítelem zahrádkáře je kromě škůdců a choroby také plevel. Komu se někdy rozlezl pýr do všech záhonů, až tak,. Aplikujeme na vzešlé plevele, necháme cca dní působit a provedeme kultivaci plochy určené pro nový trávník.


Přípravek se jednoduše aplikuje přímo do trávníku, kde likviduje dvouděložné plevele a současně významně vyživuje trávník. Postřik na odolné plevely. Travin, hnojivo s přídavkem selektivních herbicidů a zeolitu, je ve vodě nerozpustné a tedy vydrží aktivně působit v trávníku po dobu měsíců. Odstraňování plevele z vjezdu do dvora, kamenných cestiček nebo na terasy je časově náročná práce pro každého majitele zahrady. A často se obtěžující rostliny po několika týdnech objeví znovu.


Produktová řada Thermoflamm bio od GLORIE poskytuje komfortní pomoc. Plodina Termín aplikace OL Dávk. Hubení plevele domácími prostředky Solí a. Při hubení plevele je důležitý dobře mířený a přesný zásah, abyste nakonec nenapáchali víc škody než užitku.


Proto je dobré (pokud je to možné) okolní rostliny zakrýt například igelitem, novinami a podobně. Sencor WG neúčinkuje na některé jednoděložné plevele, které se v bramborech vyskytují, jako je ježatka kuří noha nebo pýr. Pokud se nám tyto plevelné rostliny v porostu hojně vyskytují, provádíme ještě postřik přípravkem Targa Super.


Tento postřik aplikujeme až v průběhu vegetace, kdy už jsou vzešlé jak brambory, tak plevele. Targa Super je selektivní herbici který nijak nepoškozuje brambory, ale pouze jednoděložný plevel. Plevele se vyskytují prakticky všude, v okrasných, zeleninových i ovocných záhonech, v trávnících nebo také mezi dlaždicemi chodníků, v prostorech.


Otevřít článek Co jsou pesticidy? Zadušení plevele fólií nebo novinami Vyzkoušejte netradiční typ mulče. Namočte několik vrstev novinového papíru naskládaného na sobě a prostřete na plochu, kde se plevelu nejvíc daří.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky