středa 27. června 2018

Bylinky do zahrady

Bylinky a kulinárske rastliny. Chutný voňavý čaj, svieži letný nápoj alebo čerstvé koreniny zo záhrady dokážu vyčariť skutočne nezabudn. Nemáte-li zahrádku a chcete je pěstovat v truhlících na balkoně, máte šanci i na omezeném prostoru – sesadíte do truhlíku více druhů.


Rostliny s podobnými nároky vytvoří kombinace nejen užitečné, ale i zajímavé a pěkné na pohled. Dnes si povieme, ktoré bylinky sa hodia do záhrad začínajúcich, ale aj skúsených pestovateľov, pre gazdinky, ktoré čarujú s bylinkami v kuchyni, ale aj pre vás ostatných, ktorí jednoducho máte radi krásu a vôňu letných bylín na záhrade, a taktiež by ste radi vyskúšali ich pestovanie pre mnohé liečivé účinky. PESTOVANIE BYLINIEK ZDRAVO A BEZ ŠKODCOV.

Rozmístíme bylinky po celé délce, aby nebyly příliš hustě. Někde v rohu bude vyšší libeček nebo fenykl. Rozmarýn může mít samostatnou tentokrát hranatou nádobu, abychom zachovali linii celé kompozice. Zbyněk Mlčoch, bylinky pro všechny. Prvé bylinky začali pestovať benediktínski mnísi v kláštorných záhradách.


Aj prvé ohradené záhradky pri príbytkoch vznikli na dopestovanie byliniek – koreninových, liečivých a aromatických rastlín – pre potreby kuchyne, domácnosti a ľudového liečiteľstva. Skalničky a trvalky do kvitnúcej záhrady Pestrá ponuka skalničiek a trvaliek na výsadbu záhonov alebo skaliek. V ponuke máme aj bylinky do Vašej kuchyne.

Do jedál ich pridávame v malom množstve, no ich správnym výberom a kombináciou v zmesiach dosahujeme typickú chuť a odlišnosť. Kategória: Pestovanie byliniek V druhom článku o bylinkách do záhrady vám predstavujeme toto zaujímavé trio: echinaceu , alchemilku a medovku. Get without the ads. Nať bylinek z vaší zahrady je vždy kvalitnější než z obchodu. Zamrazit do kostek ledu můžete i květy brutnáku a měsíčků.


Pažitku a petržel můžete koncem října vyrýpnout a vysadit do petrželáku (květináč s otvory po straně) a od prosince přirychlit pro lednovou potřebu. BYLINKY , KTORÉ ZBIERAME V MARCI A APRÍLI. Už v marci môžeme v prírode nájsť veľa úžasných rastlín, ktoré sú plné výživných látok.


Doporučené rostliny do bylinkové zahrady : Lavandula angustifolia Blue scent. Salvia nemorosa Caradona. Hypericum perforatum Topas. Hyssopus officinalis zásadité až. NÁŠ TIP : K rychlejšímu vyhledání použijte vyhledávač (zadejte český nebo latinský název bylinky - např. mentha nebo máta).


Pro zobrazení trvalek dle abecedy zadejte ve vyhledavači seřadit podle názvu. Mnoho užitočných rá tipov a nápadov do vašich záhrad. Skrášlite si vašu záhradu podľa skvelých inšpirácií.


Nepropásněte sezónu téhle nejsilnější jarní bylinky , která právě začíná růst, a vypravte se pro medvědí česnek na trh nebo do lesa.

Poradíme vám, jak ho využít. Objavte recepty, rady pre domácnosť, štýlové inšpirácie a ďalšie nápady,. Může za to nejen móda lehčích jídel, ale také častější cesty do zahraničí a příležitosti k ochutnávce tamní kuchyně. Pomůžeme vám s jejím osazením nebo jen dodáme rostliny.


Ideálním místem pro bylinkový záhon či skalku je polostinná část zahrady v blízkosti domu. Pravděpodobně budete bylinky pěstovat pro jejich užitečnost. Proto dobře prospívají i na kamenité terase či zídce, kde se jako husté zelené ostrůvky zapojí i mezi kvetoucí hvozdíky a netřesky. Na slunnou terasu se hodí zejména šalvěj, tymián (příbuzný mateřídoušky) a saturejka. Jejich pestré využití vás o tom přesvědčí.


Můžete je použít v kuchyni a zároveň vám pomůžou díky svým léčivým vlastnostem. Vyberte si pro sebe ty pravé.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky