středa 27. června 2018

Polévka medvědí česnek

Brambory nakrájejte na kostičky a vařte je ve vývaru nebo ve vodě s bujónem. Ochuťte solí, pepřem a mletým muškátovým oříškem. Než brambory úplně změknou, přidejte nakrájený medvědí česnek. Nakonec vmíchejte smetanu, nechte krátce provařit a polévku rozmixujte dohladka.


Když máš nějaký dobrý, tak přidej, určitě nás, kteří rádi medvědí česnek potěšíš. Casino, já se, když můžu, zásmažce vyhýbám, proto jsem brambory rozmixovala. Nemusí být na kaši, jenom tak, aby se polévka zahustila. Zemiaky pokrájame na kocky a dáme variť s vývarom, vodou, osolíme, okoreníme, po chvíli pridáme omyté pokrájané listy cesnaku, keď sú zemiaky.


Když máme brambory téměř měkké, přidáme česnek a krátce povaříme. Obsah pečlivě rozmixujeme pomocí tyčového mixéru na hladký krém. Nakonec polévku doplníme smetanou, osolíme, opepříme a přidáme také špetku muškátového oříšku.


Polévku z medvědího česneku ještě krátce prohřejeme. Medvědí česnek je tu, takže jaro také! Připravte si doma polévku, která je super snadná a super rychlá.


Poté přidáme vodu, brambory nakrájené na kostky, sůl dle chuti (nejlépe tak lžičku, lžičku a půl) a medvědí česnek. Vaříme, dokud brambory nejsou. Spolehlivě jej ale poznáte pakliže list zlehka promnete mezi prsty - přesvědčí vás jemná česneková vůně. Můžete jej sbírat od konce března do poloviny května. Hledejte ho na vlhkých stinných místech (sázkou na jistotu jsou lužní lesy).


Zeleninová polévka s celestýnskými nudlemi a pestem z medvědího česneku. Hustá zeleninová polévka s kuskusem a pestem z medvědího česneku. Pesto z cukety a mangoldu.


Zkoušel jsem ho opět s kozím sýrem, dělal jsem pomazánku z lučiny a střihnul jsem i základní polívku. Nasypte medvědí česnek do polévky. Takto povařte ještě několik minut. Na závěr nalijte do polévky trochu mléka nebo smetany a mixujte ponorným mixérem. Přecedíme, dochutíme, vložíme smetanu, máslo, medvědí česnek a rozmixujeme.


Poznámka k receptu Bouquet garni je francouzsky doslova zdobená kytice, jedná se o svazek bylinek obvykle převázaných provázkem, který se používá při přípravě polévek a vývarů. Můžete z něj připravit polévku, dip, přidat ho do omáčky nebo z něj připravit pesto, které je ideální přílohou k masu, těstovinám nebo do různých náplní. C, což je pro obranyschopnost také velice důležité. Kromě toho je považován za antioxidant. Velice hojně medvědí česnek využívá také lidové léčitelství, oblíbená je hlavně tinktura z této rostliny.


Jedná se totiž o velmi účinný prostředek detoxikace organismu, vše ale postupně…. Mějte na paměti, že česnek medvědí je sezonní záležitostí a užijte si jej právě v tomto období. Nejenom že má zdraví prospěšné účinky, ale v kombinaci s rozšlehanými vejci už nepotřebuje výsledná omeleta tolik solit, chuť je totiž velmi výrazná. Do hotové krémové polévky z medvědího česneku ještě vložíme před podáváním lžíci smetany pro zjemnění.


Výborná polévka z medvědího česneku s pošírovaným vejcem od Romana Pauluse. Koprová omáčka, voňavá kulajda a další recepty. Je nabitý vitaminy, a pokud se za ním vydáte do přírody, nebude vás stát ani korunu. Jeho lahodná chuť vám bude odměnou za trochu snažení.


Využití a příprava medvědího česneku. Vždy se však při jeho sběru chovejte ohleduplně. Jakmile dosáhneme požadované konzistence, přidáme najemno nastrouhaný parmezán a podle potřeby osolíme.


Přesně tak chutná polévka z. A není divu, je to jeden z. Podobné recepty jako Polévka z medvědího čes. A protože aktuálně je nejlepší čas k jeho sběru, najdete v dnešním článku informace kde jej najdete, jak jej skladovat a také výborné a osvědčené recepty.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky