pátek 15. června 2018

Džala néti konvička

I když nemáte zrovna ucpaný nos a nesmrkáte ostošest, usazují se ve vašem nose drobné částečky prachu. A na světě byla první konvička na výplach nosu k džala néti, takzvaná „lota“. Trubice konvičky k džala néti byla přitom pro jednodušší a bezpečnější použití opatřena měkkým zakončením, aby při provádění výplachu dutiny nosní nemohlo dojít k poranění nosní sliznice.


Néti byste měli provádět každý den ráno. Příznivě ovlivňuje činnost všech smyslových orgánů v oblasti hlavy. Posiluje zrak a působí proti přílišné únavě očí (např. při dlouhodobé práci s počítačem). V tradičnej jogovej praxi sa miesto vody zvykne občas použiť aj mlieko, mlieko s prepusteným maslom ghí, alebo urea.


Džala néti – očista nosnej sliznice osolenou vodou. Konvička néti – na internetu je velký výběr, co se týče materiálu a designu, stačí si jen vybrat. Voda pokojové teploty (nejlépe převařená). Jemná sůl – já používám himalájskou růžovou.


Zbavíte se tak všech nečistot, které okupují Vás nos. Jala Neti (Džala Néti) je tradiční způsob přirozeného čištění nosu. Konvicka Dzala Neti - joga typ: konvička Mangala.


Džala Néti (Jala Neti ) Džala Néti je tradiční způsob přirozeného čištění nosu - výplach nosních dírek slanou vodou. Při praktikování této metody dochází ke zvlhčování nosní slizn. Pokud z džala néti učiníte svůj každodenní rituál, zbavíte se mnoha nepříjemných a – jak zjistíte – i zcela zbytečných zdravotních problémů. Jemně si tedy zasuňte hubičku nádobky do jedné nosní dírky,. Neti konvička na výplach nosu z vysoce kvalitního porcelánu, určená pro tradiční výplach nosu slanou vodou Jala- Neti.


Někteří lidé na ni nedají dopustit, jiní se ji stále zdráhají vyzkoušet. Konvička Neti je osvědčená jogínská pomůcka k výplachu nosní dutiny. Táto plastová džala néti konvička je jednoduchá, ale účinná. Je vyrobená z ľahkého a nerozbitného plastu a je veľmi praktická pri cestovaní. Jedná se o jednoduchý výplach nosních dírek slanou vodou nebo urinou.


Néti je perfektní prevence proti alergiím, nachlazení a astmatu. Vleješ jemne slanú vlažnú vodu do jednej nosnej dierky tak, aby vytiekla druhou. Místo misky a aktivního nasávání vody použijeme nádobu, která je podobná jako „lota“, nebo si obstaráme tak zvanou „nosní sprchu“. Džala Néti současně působí na nervová zakončení uvnitř nosu, čímž navozuje pocity lehkosti a pomáhá při bolestech hlavy, úzkostech nebo depresi.


Konvička Mangala Designová konvička Mangala je vyrobena z červeného plastu. Technika slouží především k pročištění horních cest dýchacích, kterýžto efekt je uznáván i moderní lékařskou vědou. Při mnoha nemocech dýchací soustavy je proto postup obdobný džala néti doporučován jako podpůrná domácí léčba. Nejprve je ale nutné zajistit si potřebné pomůcky.


Pravidelné používanie džala néti pomáha predchádzať a zmierňuje problémy s prínosovými dutinami, infekciami, prechladnutím, alergiami, a to všetko. Konvička k proplachování nosu metodou džala nétí je pro mě tím nejlepším denním pomocníkem nejen pro přirozenou léčbu alergie, ale i prevenci. Neti konvička neboli konvička k proplachování nosu se pro mě stala nerozlučným spojencem v boji proti sezónním alergiím. Proti zánětům dýchacích cest, proti usazeninám v nosní sliznici, proti alergiím, proti nachlazení a především pro správné dýchání je vhodné s podzimními dny praktikovat výplach nosu.


V tom nám pomôže práve technika džala néti (nosová sprcha). Nosní sprcha nebo Konvička néti , Jala neti , apod. Konvička neti Jednoduše řečeno, jde o konvičku, která je naplněna teplou slanou vodou.


Konvička Rhino Horn pro výplach nosu slanou vodou působí preventivně, otužuje nosní sliznici a činí ji tak odolnější vůči virovým či bakteriálním infekcím. Pomáhá při obtížích s ucpaným nosem následkem rýmy, nachlazení, senné rýmy nebo chronické rýmy.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky