čtvrtek 21. června 2018

Terasa ve svahu

Ve svahu je vždy nutné udělat dobré základy kolem celého obvodu pergoly třeba ze ztratného bednění minimálně do zámrzné hloubky (ve spodu raději víc) a. Místo pro pergolu by mělo být rovné nebo s možností jej do roviny srovnat. Strohý tvar pergol dobře doplňuje celkovou koncepci úpravy svahu , v jejich podhledu jsou zabudovaná svítidla (viz předchozí foto). Rostliny mají úkol příliš jednoznačnou geometrii rozptýlit, což se jim skvěle daří.


Jde to i bez roštu, ale vyměřování úhlopříček ve svahu je vyšší odborná. Předpíchněte” a ručním křížem zavrtejte první dva vruty pěkně kolmo.

Zaměřte prostřední vrut a postup opakujte. Aby se technika dostala dolů na pozemek, nechali jsme levou část pozemku před domem bez terénních úprav. Sečení trávy, mulčování, sečení přerostlé trávy, sečení ve svahu , kácení stromů, odstranění pařezů, štěpkování. Potřebuji inspiraci, vůbec nevíme jak ji udělat a sladit se zahradou. Chtěli jsme pod ní mít úložný.


Zahrada budovaná ve svahu přináší řadu úskalí, ovšem odmění vás tajemným zákoutími a krásnou nejednotvárností. Terasa ve svahu - inspirace - Terasa - str. Narozdíl od zahrady v rovinatém terénu vás nikdy nebude nudit.


Cesty na zahradě ve svahu se vždy liší od těch na rovině, jelikož jsou užší.

Pokud by byly neodborně nebo nedbale vytvořeny, může se v průběhu jejich používání stát, že ujedou dolů. Jestliže to dovolí sklon svahu a velikost pozemku, mohou být náhradou za schody cesty, které povedou klikatě. V této kategorii najdeme i lodžie.


Ty jsou otevřené venkovní části stavby se zastřešením. Ve vyšším patře propojeném s domem balkonovými dveřmi je prostor pro odpočinek, hraní i oběd pod širým nebem. Horní terasa je propojená s hracím domkem pro malého syna Horní patro navazuje na nejvyšší místo naší zahrady, kde má syn od táty postavený domek na hraní, vše je osázeno trvale zelenými buxusy.


Ahoj, potřebujeme nějakou inspiraci, jak vymyslet terasu se zastřešením v mírném svahu , zatím teda jen odhadem bude v nejvyšším bodě cca 5m nad. Zahrada ve svahu: jak ji vybudovat – Abecedazahrady Toto řešení je sice poněkud fyzicky i technicky náročnější, ale výsledek stojí za to. Svah se s pomocí techniky stupňovitě srovná a jednotlivé terasy se podepřou.


Prozkoumejte nástěnku „ ve svahu “ uživatele Jitka Emlerová na Pinterestu. Podívejte se na další nápady na téma Nápady na úpravu krajiny, Zahradní design a Krásné zahrady. Myslím, že je Vaše otázka položena moc obecně a široce. Zkuste vložit foto místa, kde terasu chcete mít a jistě se Vám sejde řada příspěvků k tématu.


Lehkou stavbu, jakou je například jednoduchý přístřešek na dřevo či plot, lze i ve svahu kotvit na zatloukací pozinkované trny. Trn není vhodný do kamenitého terénu. Okrasná zahrada ve svahu volá po terasách.


U svažitých zahrad můžeme využít pravý význam pojmu terasa. Pro přerozdělení svahu na jednotlivá patra.

Proto je mnohem jednodušší upravit svah za pomoci skalky, bez jakéhokoliv složitého členění svahu na terasy. Objevujte (a ukládejte) své vlastní piny na Pinterestu. Tento pin objevil(a) Zdenka Vodrážková. Pozemek ve svahu si vyžádal méně obvyklé řešení: bezbariérový hlavní vstup vede do druhého nadzemního podlaží, kde jsou umístěny ložnice, šatna, dětský pokoj a také garáž. Zahrady ležících ve svahu mají výhody i nevýhody.


Svah nabízí mnohem rozmanitější uspořádání a zajímavější vzhled. Zadní terasa ve druhém podlaží je ze dvou stran obklopena prosklenými fasádami. Přes obývací pokoj je odtud vidět směrem na jih do otevřené krajiny. Na místě nově zasazeného stromu byl původně bazén.


Na hektarech typické středomořské přírody, kde částečně na rovině a částečně ve svahu převládá vzrostlý borový a dubový les, se nachází kemp. Pořiďte si polozapuštěný bazén. V případě svahu za domem tomu bude podobně jako v prvním případě. I zde bude terasa nejdůležitějším prvkem. Svah za domem totiž navozuje dojem.


Perfektně se však hodí i jako jídelní místo na čerstvém vzduchu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky