pátek 15. června 2018

Tavolník popelavý

Spiraea cinerea ´Grefsheim´. Neuvěřitelně bohatě kvete! Rozkvetlý tavolník připomíná kvetoucí fontánu. Vodopád bílých květů vynikne v zahradě jak samostatně, tak ve formě nižšího živého plotu. Je velmi podobný tavolníku nipposkému, má ale drobnější květenství.


Nároky a pěstování je totožné.

Nabízíme rostliny o vel. Jedná se o velmi působivý a efektní kultivar se záplavou bílých květů. Roste rozložitě a hustě, velmi. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.


Jako soliteru byste mohli vysadit tavolník popelavý (S. x cinerea), sice pouze metr vysoký, ale rozložitý keř. Pěstuje se v půvabném kultivaru ‘Grefsheim’ s hustými překloněnými větvemi, na nichž zářivě bílé květy brzy zjara naprosto překryjí listy. Nižší, rozložitě rostoucí, hustý keř.


Jeden z nejpůsobivějších tavolníků.

Tavolník dorůstající výšky 1-metru. V dubnu až květnu zakvétá drobnými bílými květy. Větve jsou lehce převislé. Vhodný na slunná stanoviště a propustnou, mírně vlhkou půdou. Vypadá krásně jako solitér, ale i jako živý plot.


Encyklopedie rostlin Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Prodáváme v kontejneru 9xcm. Vyhovují mu d obře propustné, středně vlhké půdy.


Snáší dobře městské znečištění a je plně. Mám nyní keř asi 5m vysoký a nevím, jestli. FOTO: Adéla Taitlová, Právo Ovšem nejzajímavější jsou variety s celoročně žlutým olistěním, které když vysadíme v hojném počtu, proudí zahradou jako tekuté zlato.


Listy jsou tmavě zelené, na podzim se barví do žluta. Vysazuje se zejména v městské zeleni, parcích a větších zahradách. Velikost kontejneru: 5L.


Velmi oblíbená rostlina na živé ploty. Je to zároveň moc hezká solitéra. Právem oblíbená rostlina zahradních architektů.

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Při jeho kvetení - koncem dubna či začátkem května- to vypadá jakoby se vrátila zima- závěje bílých květů na gracilních mírně převisajících větvích tavolníků nás zasypou bílou nádherou. Dřevina je to zcela nenáročná. Hodí se na rostlé živé ploty i samostatně do výsadeb. This Pin was discovered by Kateřina Šmídová.


Discover (and save!) your own Pins on Pinterest. Během dubna a května jsou tyto oblouky zcela obsypány bílými květy. Jednotlivé rostliny vysazujte asi m od sebe. Dorůstá do výšky 1-m.


Tento opadavý keř má ozdobně převislé větve. Netradiční druh s dlouhými větvemi pokrytými čistě bílými květy nápadně kontrastujícími s tmavozelenými lístky.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky