středa 5. srpna 2015

Hubení mšic

Kugelschreiber-, Uhr-, Feuerzeug-, Schlüsselkameras etc. Gesamt Bewertung: Sehr Gut - trialo. Bestellen Sie noch Heute! Mšic je známých přes tři tisíce druhů.


V Evropě se však můžeme setkat s „pouhou necelou třetinou z nich.

Dosahují velikosti od jednoho po šest milimetrů. Chraňte své rostliny a použijte některý z účinných postřiků na hubení mšic. Fungují rychle a spolehlivě. Postrachem mšic je i další hmyz, kupříkladu larvy slunéčka sedmitečného, škvoři, zlatoočka či parazitické miniaturní černé vosičky Aphidius colemani… Ty však na volném prostoru zahrady, tedy mimo skleník, budete chovat jen těžko. U nás doma (Jana a Marek) se mšice rozhodly napadnout pokojové květiny včetně čínské růže se nádhernými květy.


Hubení mšic bez chemie Tento rok nás opět postihl problém se mšicemi. Zabýváme se prodejem základních i doplňkových potřeb pro zahrádkáře, chovatele, rybáře i kutily. Většina mšic je bezkřídlá, okřídlení bývají jen někteří jedinci, kteří např.

Mšice rozdělujeme na monokarpické, které žijí trvale na jednom druhu rostliny a dicyklické, které v průběhu roku žijí na dvou různých rostlinách. Vlnatka krvavá (Eriosoma lanigerum) se vyskytuje na větvích ovocných stromů. Její přítomnost poznáte podle vatovitých chomáčků na větvích.


Postřik pak pomocí rozprašovače nanášejte na rostliny i spodní strany listů, dokud se mšic nezbavíte. Tabákový postřik: Máme tu alternativu i pro nekuřáky. Navíc je o něco účinnější než vyvařené nedopalky. Prevence proti mšicím Mezi bezvadné prostředky na hubení mšic patří zejména jejich přirození nepřátelé.


Problém bývá, že s přemnoženými mšicemi si neporadí. Jako účinný prostředek k hubení mšic a dalšího hmyzu vám doporučuji žluté lepové desky, natřené zvláštním entomologickým lepidlem a speciální. Přípravky na hubení mšic , s jejichž pomocí se zaručeně zbavíte těchto parazitů na zahrádce i doma v květináčích. Jaký přípravek proti mšicím zvolit? Na výběr jsou chemické postřiky značky Neudosan , které mšice nemilosrdně zlikvidují.


Zbavit se mšic není jednoduché. Proti chemickým postřikům se stávají časem imunní, a tak je lepší zkusit prostředky domácí výroby. Velmi účinný je třeba postřik silným roztokem z levandulového oleje. Stejně dobře funguje, když v litru vody rozpustíte dl řepkového oleje.


Ale vůbec nejlepší výsledky má výluh z tabáku.

Viditelné poškození listů jsem nezaznamenal. Jenom jeho larva sežere až tisíc mšic za měsíc. Dospělé berušky sní asi šedesát mšic denně.


Kromě mšic se tak zbavíte například vrtule třešňové, pylatky, obaleče jablečného, molice skleníkové, třásněnky. Na jeden strom je třeba pověsit až desek o velikosti cca A na záhonech byste je měli otočit na zápa respektive směrem, odkud fouká nejčastěji vítr (desek stačí na plochu o rozloze 1m2). Pro hubení mšic na bylinkách, zelenině nebo ovocných stromech platí pevná pravidla.


Stejně jako po každém chemickém ošetření pohlídejte. Postřik na molice a mšice včetně vlnatky krvavé, k postřiku na mandelinku bramborovou,. Mezi nejznámější preparáty na hubení mšic patří Decis Flow, Mospilan, Talsar či Torant. Dostupné jsou i tyčinky do květináčů a na záhony. Chemické přípravky jsou většinou vysoce účinné, neprospívají ale přírodě a nejsou vhodné ani na ovocné stromy a další jedlé plodiny.


Když nic přírodního nezabírá, pomůžou už asi jedině chemické přípravky. Na hubení mšic se nejčastěji používají Pirimor nebo mospilan. Jak na mšice na paprikách. Mšice jsou nejběžněšími škůdci, se kterými se můžeme na zahrádce setkat. Také stále hledáte nějaký zaručený přírodní prostředek, který by vás zbavil žravých mšic ? Jeden takový jsme pro vás našli v pořadu Polopatě.


Působí proti všem stádiím mšic i molic. Rostlina přípravek přijímá zelenými částmi a hned po aplikaci se dostává do celé rostliny. Hubí i hmyz, který je nezasažen přípravkem.


Zbavíte se tedy hmyzu obklopující celou rostlinu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky