pátek 7. srpna 2015

Jinan dvoulaločný cena

Jinan Uvedené fotografie jsou pouze ilustrační Jedná se o opadavý jehličnan, jediný zástupce své čeledi jinanovitých a jediný dosud žijící zástupce tohoto rodu. Druhou možností jsou tablety ve formě výživových doplňků, které obsahují čistě výtěžky Ginka , případně v kombinaci s extraktem jiných rostlin, například společně se Ženšenem, Macou nebo Kotvičníkem. Obsažené látky zlepšují prokrvování a celkovou revitalizaci organismu.


Jinan dvoulaločný (Ginkgo biloba) semena Ginkgo Biloba neboli Jinan dvoulaločnatý je žijící fosílií ve světě rostlin. Jedná se o zakrslou verzi jinanu s pomalu rostoucími větvičkami s hustě naměstnanými listy.

Skladem Cena s dopravou Filtrovat. Jinan Dvoulaločný je zřejmě nejstarší rostlina naší planety. Je to tradiční čínská léčivka.


Listy obsahují látky, které pomáhají při léčbě astmatu, poruchách. Je jediným druhem rodu jinan z monotypické čeledě jinanovitých. Oblíbené kompaktní ginko se světle zelenými listy typického tvaru.


Sloupovitý kultivar jinanu s přitažlivým zlatožlutým zbarvením během podzimu.

Rostliny v kontejnerech lze sázet po celou sezónu. Je pravděpodobně nejstarší rostlinou na naší planetě. Tento zajímavý strom můžeme nazvat živou zkamenělinou.


Jinan je rovněž doporučován jako antidepresivum. Extrakt jinanu mírní bolest při chůzi u lidí trpících arteriální okluzivní chorobou (nedostatečné prokrvování periferních částí těla) a zánětem žil (flebitis). Aktivní látky jinanu potlačují alergické reakce, čehož je možné využít při léčbě astma. Za dobu své existence (více než 1miliónů let) svou podobu víceméně nezměnil.


Ginkgo biloba (u nás známý také jako jinan dvoulaločný) je jedna z nejstarších rostlin světa. Představuje jediný druh, který byl běžný v prehistorických dobách a dochoval se dodnes. Dlouho se myslelo, že ve volné přírodě vyhynul. Od té doby se pěstuje po celém světě jako okrasný strom. Nejlépe vypadá, když je zapěstován ve sloupovitém tvaru.


Původem je z Číny, Japonska a Koreji, ale od 18. Vaše cena: 39Kč Sloupovitě rostoucí kultivar jinanu dvojlaločného, vhodný na předzahrádky, poblíž cest a všude tam, kde pozorovatel zblízka ocení ušlechtilý habitus tohoto vyjímečného stromu. Vějířovité listy jsou jasně zelené.


Tento strom se totiž vyznačuje mimořádnou odolností vůči klimatickým změnám a přírodním živlům, včetně ohně, několik z nich přežilo i nedaleký výbuch atomových bomb v Japonsku.

Cizí názvy: prakticky neexistují a používá se ve většině jazyků označení Ginkgo, český název jinan připomíná japonský ginnan, přičemž v korejštině se označuje odlišně jako eunhaeng. Výtažky z listů údajně pomáhají například léčit astma, zažívací potíže, pozitivně působí na oběhový systém, zlepšují paměť a koncentraci, tudíž se ginkgo užívá preventivně proti rozvoji Alzheimerovy choroby. Kultivar ‚Troll‘ si mohou dovolit i pěstitelé s menšími. GINKGO BILOBA - 200g - JINAN DVOULALOČNÝ - SUŠENÝ LIST. Je asi nejstarší rostlinou na naší planetě.


Původní rozšíření tohoto druhu není zcela jasné. V Číně, podobně jako v Korei, Japonsku a Mandžusku se od nepaměti pěstuje, často v okolí chrámů, kde se. V Číně je jinan používán po tisíce let k léčbě astmatu, zažívacích potíží, kašle, omrzlin a senility.


Dřevina je oblíbena pro neobvyklý tvar listů, někdy je list považován za symbol, nebo dřevina za kultovní rostlinu. Jinan narušuje metabolizmus farmak na bázi enzymu cyp3A v případě pochybností užití Jinanu konzultujte se svým lékařem. Doporučená denní dávka je až g sušených listů Jinanu. Ze sušených listů se vaří čaj. Tento opadavý strom zůstal prakticky nezměněn od období jury.


Má větvený kmen dorůstající výšky kolem metrů. Jeho rýhované vějířovité listy jsou žlutozelené. Ginko biloba - jinan dvoulaločný Venkovní rostliny Ginko biloba - jinan dvoulaločný.


Velmi známá léčivá rostlina.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky