pátek 7. srpna 2015

Využití dešťové vody

Náklady na využití dešťové vody na zahradě - pro zalévání zahrady, mytí auta apod. Pro tyto situace stačí dešťovou vodu odvádět do akumulační nádrže s filtrem a čerpadlem, příp. Navrhneme a zrealizujeme dlouhodobě funkční řešení využití dešťové vody na Vašem pozemku.


Pomůžeme také s dotacemi na dešťové nádrže. Díky systémům na využití dešťové vody od firmy Wilo můžete díky nashromážděné dešťové vodě ušetřit přibližně běžné denní spotřeby vody.

Dešťovou vodou můžete zalévat zahradu, ale i prát prádlo a splachovat záchod a mýt automobil. Dešťová voda je skvělá pro zalévání zahrady. Našeho nejcennějšího zdroje, vody, bohužel ubývá a mezi hlavní problémy patří i zbytečné plýtvání pitné vody, například na zavlažování nebo splachování.


Využití šedé odpadní a dešťové vody. Přes veškeré vody na naší planetě, což představuje miliardy kubických kilometrů vody, je slaná voda, tedy voda pro běžné použití lidské společnosti nepoužitelná. Atmosférická voda je jímána v nádržích na dešťovou vodu a čerpací systém zajišťuje dodávku do vedení užitkové vody tak, aby bylo zajištěno maximální pohodlí uživatele. Dotace pro vlastníky či stavebníky rodinných a bytových domů na využití srážkové a odpadní vody v domácnosti i na zahradě.


To se může jednoduše stát, takže je dobré mít vždy i alternativu pitné kohoutkové vody.

Na dvojí rozvod myslí i vyhláška. Rozvody pitné vody a vody dešťové se nesmí nikde setkat, aby se voda nemísila, a to ani ve společné výtokové armatuře. Zásobník dešťové vody ve spojení s požadavkům odpovídajícím zařízení na využití dešťové vody zajišťuje rovnoměrné a nehlučné zavlažování. Zavlažování, kropení, zalévání a čištění – když je pitná voda příliš drahá, pak se hodí využít dešťovou vodu s kompletním systémem od Wilo.


Většina měst a vesnic dešťovou kanalizaci postrádají, proto vám nabízíme alternativní řešení. Registrujte se co nejdříve a nenechte si ujít šanci na získání dotace na pořízení systému využití dešťové či šedé vody. ZAŘÍZENÍ NA ČIŠTĚNÍ DEŠŤOVÉ VODY. Filtrační jednotky okapové.


Primární hrubou filtraci a předčištění dešťové vody lze zajistit již v. V reportáži si povíme, jak optimálně hospodařit s dešťovou vodou, a to pomocí podzemních nádrží. Z dešťové vody lze případné mechanické nečistoty odstranit filtrací umístěnou na výtlaku čerpadla. Při využití a čerpání dešťové vody lze použít níže popsaná řešení.


Po kliknutí na modře zbarvený text se Vám otevře naše nabídka daného zařízení. Jedná se o několikastupňovou filtraci vody, která zabraňuje vniku mechanických nečistot. Počet osob žijících v domě a celkový počet WC (pro variantu využití dešťové vody na WC).


Systémové využití dešťové vody. Zabýváme se využitím dešťové vody pro rodinné domy i velké objekty jako jsou administrativní budovy, bytové domy, nákupní centra, nemocnice, školy, sportovní zařízení či průmyslové areály.

Naše výrobky se používají na farmách pro zavlažování a využití vody pro chov zvířat. Další oblastí použití je filtrace a rozvody průmyslových vod. Active Switch je kompletní systém pro využití dešťové vody v rodinných domech. Tento systém obsahuje recyklovatelnou polyetylénovou nádrž, automatické.


Využít dešťové nebo přečištěné šedé vody na splachování či zalévání zahrady chce Ministerstvo životního prostředí a Státní fond životního. Vodu člověk potřebuje naprosto nezbytně ke svému přežití, ale i komfortnímu fungování v moderní společnosti. K čemu slouží systém pro využití dešťové vody ? K instalaci nádrže pro akumulaci a využití dešťové vody v individuální výstavbě není třeba povolení vodoprávního úřadu. Podobně bych vyřešil i vodu do pračky, tam je její využití opodstatněné nejen z hlediska úspory vody, ale i pro použití měkké dešťové vody, která je pro praní vhodnější z hlediska úspory pracích prostředků a delší výdrže pračky (vodní kámen).


Bohužel si nejsem jistý jestli pračky mají vlastní čerpadlo jež pračku napustí a nebo je napouštěna tlakem vodovodního řádu, což by asi problém už byl.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky