pondělí 9. ledna 2017

Jedlá zahrada

Darujte si zdravie z vlastnej záhrady. V tomto seriáli vám ukážeme, ako si vytvoriť prírodnú, jedlú a liečivú záhradu. Kniha Darujme si zdravie z vlastnej zá. Jak se starat o zahrádku u domu a co vše na ní jde pěstovat? To v rozhovoru prozradili Vilém a Nela Keroušovi, odborníci na permakulturu.


Chcete mít harmonickou, živoucí zahradu plnou zeleně, barev, vůní a zdravého jidla?

Jmenuji se Liliya Filonova a nabízím konzultace, poradenství, navrhování a realizace přírodních jedlých (permakulturních) zahra ozelenění balkonů a teras. Slivoň podsazená keříkem rybízu. Zelený koberec v nejnižším patře (na fotce pravý dolní roh) je vytvořen z půdokryvné léčivky mařinky vonné (svízel vonný).


Zdroj: Edible forest gardens. Naša jedlá záhrada O stránke Na stránke prírodné záhrady sú popísané moje vlastné niekoľkoročné skúsenosti a postupy z našich záhra pri použití vlastných fotografií, ktoré zachytili premeny časom, momenty a postupy. Dělá radost a ještě se dá jíst. Naše osázené truhlíky Vám poskytnou to samé i když zahradu nemáte.


Jedlá zahrada je krásná představa. Byla jsem v březnu týden nemocná a krátila jsem si čas sledováním videí na internetu.

A přesně takhle jsem objevila pěkný anglický seriál B. Wollen Sie ungewöhnliche Wasserpflanzen zuhause haben und diese täglich bewundern? Wir zeigen gleich, welche Zimmerpflanzen direkt im Wasser wachsen. Gartentore gibt es in den unterschiedlichsten Stilen. Je nach Situation frieden sie einen Garten oder Grundstück ein oder dienen als Gestaltungselement. Naša prírodná, jedlá, liečivá záhrada s prvkami permakultúry nie je veľká rozlohou, ale duchom, ktorý v nej vládne.


Rozprestiera sa na pozemku, ktorý má veľkosť aj vrátane staviem a chodníkov árov. Které „jedlé keře“ doporučujete do zahrady a kam je vysadit? Na zahradě by neměly scházet klasické bobuloviny – rybízy, angrešty, maliny, ostružiny. Alys mi hodně zahradu mojí babičky připomíná a věřím, že chytne i vás, určitě stojí za shlédnutí i její video, které najdete na konci tohoto.


Dokonce i největší města na světě – Londýn, New York či Paříž (v tomto pořadí) – byla obklopena místy, kde se vyráběly potraviny. Ak ste niekde voľne v prírode, v parku, pri ceste, okolo starých poľnohospodárskych družstiev, popri poliach a kade tade inde natrafili na divo rastúci strom s. Srpen je měsícem, ve kterém nám na zahradě bohatě kvetou teplomilné druhy květin. V ovocné a zeleninové zahradě nyní nastává období sklizně. Porevoluční“ plastové stoly a židle už dnes uspokojí málokoho, naopak stále více lidí.


Jmenuji se Michala Nová a jsem vášnivě ráda maminkou mým dvěma dětem, sběratelkou příběhů, průvodkyní labyrintem lidské mysli, strážkyní tajemství. Zeleninové záhony jinak, jedlý živý plot. Heute möchten wir dir erklären, wie du Karotten ohne Samen und ohne Garten anbauen kannst.

Du benötigst nur einen Balkon, etwas Erde und Geduld und Liebe. To rozhodně nejsou všechna pozitiva, která můžeme očekávat od vlastní užitkové zahrádky. Kudeříkové Strážnice zapojila do projektu Podpora kariérového poradenství, podnikavosti pro udržitelný rozvoj a dalšího vzdělávání v Jihomoravském kraji (projekt „Kapodav“). Prozkoumejte nástěnku „ ZAHRADA - papriky“ uživatele Laďka Vávrová na Pinterestu.


Využívám posledních záchvěvů letošní zimy k napsání tohoto článku. Motivuje mě k tomu spousta dotazů na jedlé plevele, která se v předjaří objevila. Alys je absolutně nadšená svou malou městskou zahrádkou a ukazuje, jak zhmotnit tvořivou a inspirující touhu po potravinové soběstačnosti a přírodní harmonii. Chceme se s vámi podělit o inspirativní dopis jedné z našich čtenářek, který přišel na adresu webových stránek.


Mladí majitelé zahrady u nového domu ve staré městské zástavbě si přejí zahradu zarostlou, k probíhání, s množství jedlých plodů, květů a. Dobrý den, pročítala jsem nedávno web. Burina v záhrade zamestnáva každého záhradkára. Hoci sa ju snažíme ničiť, predsa sa objavuje znovu a hluší naše ťažko vypestované rastlinky.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky