pátek 26. července 2019

Mulčování sekačkou

Třínožové žací stroje HSM Třínožové žací stroje jsou. Při mulčování dojde k odseknutí trávy prvním ostřím nože, tvarované ostří ho zvedne do horní části skeletu sekačky. Druhé ostří přesekne trávu. Pokud byla potřeba provést tento postup na mokrém trávníku, měla by se snížit rychlost pohybu a tráva se odříznout méně, aby se zabránilo tvorbě hrud.


Mulčování se sekačkou musí být prováděno na suché trávě. K mulčování přistupujeme tehdy, když je porost proschlý. Vlhká a přerostlá tráva totiž může působit problémy při zpracovávání, neboť velké množství hmoty se začne lepit na stěny žací komory, čímž ztíží práci žacímu ústrojí. V přírodě je půda téměř vždy zakrytá, buď vegetací nebo tlejícím organickým materiálem.


Spočívá v obsypání nebo pokrytí okolí rostliny materiálem, kterým nedokážou prorůst jiné, nežádoucí, rostliny - plevely, nebo při pokosu trávníku je to název pro vmetení odpadu z pokosu do trávníku. Nabízíme služby mulčování horskou sekačkou Reform metrac. Sečení s mulčovací sekačkou se od dosud užívaných sekaček liší tím, že posečenou trávu nemusíte sbírat a uklízet. Není úplně jasné proč, ale člověku se to nelíbilo a tak odváží ze svých pozemků kolečka listí, trávy, větviček a vůbec všeho, co zrovna dožije.


A kvůli této přehnané „čistotnosti“ se ochuzuje o všechny výhody, které mulč poskytuje. Sečení a mulčování svahovou sekačkou SPIDER Posekáváme Vaše zahrady, areály podniků, prostory kolem silnic, svahy, solární elektrárny. Sečení travnatých ploch na podnikových, veřejných i soukromých pozemcích s obsluhou našeho zaměstnance. Ceník sekání křovinořezem. Nabízím mulčování příkopů, rovinných ploch atd.


Prováděné traktorem s příkopovou sekačkou dosah cca 5m. Cena za 1m² 1-Kč dle porostu. Práce nabízím v okruhu Dvůr Králové, Hořice, Jaroměř. Díky ní je tráva při sečení rozsekána na maličké kousky a není tedy nutné ji sbírat do koše. Komfot při práci se sekačkou je zajištěn velkými koly nebo ergonomicky tvarovaným držadlem.


Aerodynamicky tvarované tělo sekačky Classic 5. Díky optimálnímu naplnění koše je jeho kapacita plně využita a tím je třeba méně často zastavovat práci kvůli jeho vyprázdnění. Nevýhodou mulčování je také to, že jednotlivé ústřižky a zetlelá tráva zůstává v trávníku a následně se lepí na boty. Nánosy se pak roznášejí po terase, domě nebo znečišťují bazény.


Poté je možné sekat rotační sekačkou a trávu sbírat do koše. To je dobrý způsob, ale náročný na čas, musí se řešit kam s posekanou trávou. Některé části trávníku tak končí sekáním bez sběru, seká se zadním, nebo bočním výhozem kdy posekané dlouhé stonky dusí novou trávu a vytváří vrstvu plsti zabraňující vláze proniknout ke kořenům.


S benzínovou sekačkou značky Fieldmann proměníte jakýkoli trávník v úhlednou plochu. Funkce mulčování slouží k rozsekání trávy na drobné kousky, které fungují jako hnojivo. Ukazatel plnosti vás informuje o aktuálním stavu naplnění sběrného koše. Edge Cutting je konstrukční řešení, kdy má rotační nůž takřka stejnou šířku jako celá zahradní sekačka. Tímto způsobem je odpad posečen na drobné kousky.


Ideální výška trávníku je zhruba pět centimetrů, odsekávat by se měly nárůsty do třetiny této výšky, tedy zhruba dvoucentimetrové přírůstky. Popis: mulčování strojem Reform. Se sekačkou jako takovou nemám problém, jenom se mi zdá, že při mulčování mi zůstávají docela velké kusy trávy. Nikdy jsem neměl sekačku s funkcí mulčování , ovšem dle mého selského rozumu by měla být tráva po mulčování řečeno napadrť. Nebo se mýlím, prosím poraďte.


Mulč je materiál, který rozprostřeme na půdní povrch, abychom tím optimalizovali hospodaření s vláhou v půdě, omezili teplotní výkyvy, potlačili růst plevelů. S užší sekačkou se lépe vytočíte a stroj snadno projede i zúženými prostory, kam by se stroj se širším záběrem nedostal. Vítanou pomocí v členitém prostoru může být též pojez který usnadní manipulaci se sekačkou. Absence pojezdu pak může způsobit, že manipulace se sekačkou bude náročná především v případě členitých zahrad vyžadující časté změny směru.


Velmi příjemným faktorem pak je, že i stroj za opravdu lidovou cenu nabízí možnost mulčování , či nastavení výšky sečení a to do šesti různých pozic. Zahradní travní sekačka s pojezdem VeGA 4SXH 6inje nejprodávanější sekačkou řady VeGA. To vše díky funkcím, kterými tato travní sekačka je vybavena a ideálnímu záběru sečení , který činí 48cm. Zahradním traktorem posečete trávník 5x rychleji než s běžnou rotační sekačkou.


Má možnost připojení široké škály příslušenství.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky