pátek 26. července 2019

Vojtěška pěstování

Doporučované střídání pásů vojtěšky, vysévané na píci s pásy porostů ponechanými na semeno, má důvod ve zlepšení mikroklimatu během kvetení, opylení a zrání, lepším provzdušněním porostu. Na pěstování vojtěšky a jetele není nic těžkého. Kromě vyšších nároků na živiny a půdu, než jaké má obyčejná tráva, se o tyto jeteloviny nemusíte stejně jako o trávu starat.


Navíc – má Vám na zahradě růst tráva, nebo vojtěška , která je o třídu výš? Jedním z účinných zásahů vedoucím ke zvýšení výnosu vojtěšky je úvod do technologie pěstování kultury s využitím polyfunkčních preparátů. Daří se ji v sušších podmínkách na půdách s dostatečnou hloubkou podorniční vrstvy.

Vojtěška je rostlina stepního charakteru. Typická plodina kukuřičné a řepařské výrobní oblasti. K přímé spotřebě slouží semínka vojtěšky, které necháme vyklíčit ve vlhké vatě. Vyklíčenou vojtěšku můžete přidávat do salátů, omáček i polévek. Semínka (naklíčená i nenaklíčená) se prodávají v obchodech, většinou pod názvem Alfaalfa.


Misku na klíčení semínek můžete poté dále použít i pro. K poskytování služeb a správné funkčnosti tyto webové stránky používají soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Má vysoké nároky na světlo a vláhu, dobře snáší nízké a střídavé teploty. Tolice setá, vojtěška (latinsky medicago sativa) - starověcí Arabové považovali vojtěšku (tolici) za matku všech medikamentů. Tato rostlina náleží do.


Nemá specifické požadavky na pěstování , je plastická, vhodná do podmínek odpovídajících pěstování vojtěšky. Cílem experimentu založeného v NE Victoria v Austrálii bylo porovnání produkčních parametrů v dvou systémech – pěstování obilnin s podsevem vojtěšky a pěstování pšenice a vojtěšky vysetých jako monokultury. Pěstování obilnin s podsevem vojtěšky.


Je vhodná pro diabetiky, díky schopnosti stabilizovat hladinu cukru v krvi. Dostatkem vitamínu vápníku a fosforu posiluje kosti a zuby. Zklidňuje a podporuje činnost celého zažívacího traktu. VOJTĚŠKA SETÁ (Medicago sativa) Hospodářský význam vojtěšky Je hlavní jetelovina teplejších oblastí. Využívá se na výrobu sena, úsušků a na.


Už před tisíci lety si lidé všimli léčivých a povzbuzujících účinků listů této dřeviny. Váš průvodce světem in pěstování. Technologie pěstování vojtěšky na semeno.


Věřím, že pěstování zeleniny posiluje tělo i ducha a otevírá naše srdce. Skrze půdu a práci na čerstvém vzduchu se stáváme lepšími lidmi. Podmínky pěstování: Semena zalít ve vypařené zavařovací sklenici na několik hodin vlažnou, převařenou vodou.

Vodu pak odlít, zavařovací sklenici zakrýt gázou, ovázat a nechat stát na stinném místě. Nejlépe si pochutnáme vždy na čerstvé zelenině a dvojnásob na té vlastnoručně vypěstované. Díky vysokému obsahu chlorofylu, minerálních látek, vitamínů a bílkovin mají vojtěškové klíčky příznivé účinky na regeneraci organismu. Tolice vojtěška je vytrvalá bylina s mohutně vyvinutým kořenovým systémem. Původní je pravděpodoně v Asii, ale její pěstování se rozšířilo do Evropy už v dobách před naším letopočtem.


V Evropě se křížila se zdejší tolicí srpovitou (Medicago falcata). Je mimořádně odolná vůči suchu. Při pěstování nejsou používána žádná chemická hnojiva a zpracování probíhá při nízkých teplotách, aby nedošlo k poškození jednotlivých účinných látek a byla zachována přírodní chuť produktu.


Měl bych pár dotazů k pěstování. Chci si tuto pícninu začít pěstovat u sebe na zahradě. Někde jsem se dočetl, že má být údajně rozdíl v tom, když.


To se výrazněji projevuje především u minimalizačních technologií zpracování půdy.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky