pondělí 22. července 2019

Modrá skalice do bazénu dávkování

Dříve byla často používána pro úpravu vody v bazénech. Ta má totiž velmi často i přes veškerá ujištění výrobců různých přípravků do křišťálové průzračnosti opravdu velmi daleko. Vodní řasy vždy na začátku sezony jednorázově odstraníte modrou skalicí (síran měďnatý, CuSO H O). Doporučení při dávkování.


Vedle správného množství modré skalice pamatujte.

Pokožkou ani sliznicou by sa nemal organizmus intoxikovať v takomto pomere, aký sa cpe do bazénu. Modrá skalica je silne jedovatá pri požití. Podobne platí aj pre chlór rozpustený vo vode.


Akurát sa môžu prefarbiť vlasy na hlave na modro od silnej dávky skalice. Bohužel vám neporadím nejsem chemik zkuste se zeptat na vodárně tam by na takovéhle věci mněli mit lidi. V bazénu je potřeba mít filtraci a vodu po napuštění upravit třeba Chloramínem je to dezinfekce a časem vyprchá do vzduchu Nebo jinou chemií než se v ní rozmnoží řasy.


Dala jsem do 10mbazénu asi 6velkých lžic modré skalice pro potlačení řas, což mi poradila prodavačka u nás v obchodě a teď jsem se dočetla, že se už nepoužívá protože je jedovatá. Dávkování modré skalice ?

Potřebovala bych poradit v jakém poměru dávkovat modrou skalici do bazénu ? Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší. Toxicita a bezpečná koncentrace. Při požití se brzy dostaví prudké zvracení provázené i silným průjmem.


Haha kdyz do gramu skalice je to stale pitna voda, takze spravne davkovani je 4-gramu na kubik jako prvni davka a nasledne merit, nedvat dalsi davky bez zjisteni, kolik toho v bazenu zustalo. Takto namíchaný roztok však nestačí, je nutné zaměřit pozornost i na pravidelnost této aplikace. Takže oloupat pytel brambor a šup tam s nima )). Skalici smíchejte v kbelíku s vodou a nechte ji dokonale rozpustit.


Za spuštěné filtrace připravený roztok nalijte do bazénu a vodu filtrujte po dobu hodin. Důvo proč se modrá skalice do bazénu dává je ten, že zabraňuje růstu nežádoucích řas. Ty jsou nejen-že esteticky nevzhledné, ale mohou být dokonce zdraví nebezpečné.


Podívejte se na jejich rady a přidejte do diskuze své zkušenosti. Měď funguje jako bioci tlumí růst nežádoucích organizmů a velmi dobře specificky funguje jako algici tedy proti řasám. Skalice modrá , tedy síran měďnatý, obsahuje mědi.


Rozdíl mezi skalicí a chlorem je, že chlor. Automatické dávkovací stanice sníží spotřebu bazénové chemie díky tomu, že samy rozpoznají, kdy ji je potřeba do bazénu vypustit.

Tato speciální zařízení je možné použít jak u nových, tak u již provozovaných bazénů. Protože je už od začátku řeč hlavně o čištění bazénů, podíváme se společně na to, jak v tomto případě modrou skalici správně použít. Vypustit a znovu napustit. Ale chyba v množství skalice je potom velký problém.


Všechny chemikálie sypeme - vléváme do proudu přitékající vody z čističky, nebo rozléváme do bazénu kolem břehu. Na zimní období, začátkem listopadu bazén vyčistíme, snížíme stav vody, aby dešťová voda a sníh se měli kam vejít. Nyní je jí zakázáno používat, protože se jená o jed.


Dobrý den, jsem těhotná a nechci ani teď ani pak s malým dítětem do chlorovaného bazénu. Z těchto přírodních síranových rud můžeme modrou skalici získat rozpouštěním ve zředěné kyselině sírové.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky