pátek 26. července 2019

Úprava vody v bazénu

O úpravě vody v bazénu a bazénové chemii se napsalo již mnoho. Přinášíme Vám přehled v jednoduchých pěti krocích. Lil Nas X 025views.


H vody, úprava tvrdé vody Optimální hodnotu pH vody v bazénu spolehlivě vyřeší přípravky z řady bazénové chemie pro úpravu pH. Otestujte si bazénovou vodu pH testerem a případně použijte přípravky pH PLUS nebo pH MINUS pro ideální vlastnosti vody v bazénu.

V případě, že voda v bazénu změní svoji barvu a začíná se pomalu čistit, přidejte přípravek Azuro Flokul nebo Azuro Projasňovač. Pokud se stav nezmění, aplikujte přípravek Azuro Modrý blesk , který je také na bázi chloru, ale obsahuje jinou účinnou látku. Dezinfekce vody se provádí též.


Chemická úprava vody v bazénu je důležitou součástí každého bazénu. Dávkovací automatika pro úpravu vody v bazénu, měří a dávkuje potřebné množství chemie, tak aby byla voda v bazénu stále čistá a zdravotně nezávadná. Pomocí automatických dávkovačů lze upravovat pH, chlor, nebo bezchlorovou chemii. Při úpravě pH je vždy potřeba zkontrolovat hodnotu chloru.


Většinou se dodává v podobě tablet.

Pro úpravu vody v menších rodinných bazénech postačí již zmíněné stabilizátory tvrdosti. Ty na sebe železo a mangan naváží a předejdou tak tvorbě železitých vloček na dně bazénu , rezavé vodě a skvrnám. Existují přípravky určené konkrétně i pro navázání kovů včetně mědi a stříbra. Alternativou k automatu může být také slaná voda v bazénu.


Přečtěte si o této možnosti více zde. Během úpravy vody nevznikají žádné škodlivé látky jako např. Nejrozšířenější problém vody, zvýšený obsah vápníku a hořčíku, se nevyhne ani bazénům. Pro bazén je optimální udržovat tvrdost vody maximálně na hodnotě středně tvrdá. Při odpařování vody z bazénu, zůstává ve vodě více minerálů a tak se voda stává ještě tvrdší.


Díky moderní technologii se již nemusíte trápit úpravou vody , jelikož vše za vás zvládne tento jedinečný přístroj. Ten pracuje na principu elektrolýzy. Ta se za pomocí elektrolýzy mění na přírodní chlór, který v podobě kyseliny chlorné spolehlivě ničí bakterie, viry a řasy. Obsah soli je poměrně malý, až 10x menší než je tomu u mořské vody. Není potřeba se obávat slané kůže.


Naopak má taková koncentrace pozitivní zdravotní účinky. Jsou prakticky jen možnosti, jak udržet vodu v bazénu čistou. Buď ručním dávkováním a měřením ( levně nakoupíte a poradíme Vám v eshopu ) , což vyžaduje trochu více času a nauky a nebo volbou automatické stanice , kde probíhá měření hodnot v bazénu sondami a vše probíhá automaticky.

Nabízíme široký sortiment zařízení pro úpravu vody a dezinfekci. Velmi pohodlným způsobem jak upravit vaši vodu v bazénu je použití mořské soli v kombinaci se solonizačními jednotkami. Tyto pracují na principu elektrolýzy, kdy se do bazénové vody rozpustí koncentrace soli, což je poloviční slanost vaší slzy.


Bezchlórová úprava vody. Kalná a mléčná voda v bazénu - vločkovač většinou nestačí. Chceme-li se zbavit kalné a mléčné vody v bazénu, musíme znát příčinu. Mezi hlavní příčiny patří zkažená voda v bazénu, nedostatečná filtrace a dezinfekce. Druhou variantou mohou být problémy s tvrdostí vody a vysrážení minerálních látek.


Starosti o bazén můžete hodit za hlavu. Už není nutné pravidelně zjišťovat hodnotu chloru a tu následně upravovat. Do bazénu od nás můžete instalovat i. Automatické a poloautomatické zařízení na chlorovou úpravu bazénové vody.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky