pátek 19. července 2019

Pěstování surfinií ze semínek

Ty si vypěstovat ze semínek samozřejmě s klidem můžete. O ideální nápad se jedná především tehdy, když nás zrovna neuspokojí výběr barevných odrůd v zahradnictví. Navíc při tomto způsobu pěstování ušetříte i svou peněženku.


Jedná se o do jisté míry i bezpečnější alternativu. S dosud častěji užívaným řízkováním se totiž pojí i nevýhody. Jestliže jste se rozhodli pustit do pěstování surfinií ze semen, je nezbytné si rostlinky předpěstovat.

Pelargonie si můžete vypěstovat i ze semínek. Silné, husté rostliny, obsypané desítkami květů mohou zdobit vaše okna a balkony, když si je sami vypěstujete. Když malé rostlinky vylezou ze země, igelit sundáme a misky přemístíme mezi okna nebo k oknu.


Teplota při pěstování Při klíčení semen by se okolní teplota měla pohybovat v rozmezí od do 22°C. Po vyklíčení semen (obvykle během 14-ti dní) bychom měli teplotu snížit na až 18°C a začít mírně větrat. Větrání zabrání padání klíčních rostlin, rostliny budou navíc odolnější.


Nižší pěstební teplota způsobí, že sazenice budou růst pomaleji a nebudou se vytahovat do výšky. Rostliny budou ve výsledku kompaktnější a košatější.

Můžete si vybrat ze stovek barev a vzorů - pokud pěstujete ze semen. Z toho vyplývá, že petúnie předpěstováváme ze semínek , kdežto surfínie množíme řízky. Surfinii těžko někdo namnoží semenem. Množení bez platné licence je nezákonné.


Dospělá kompaktní kvetoucí rostlina se dá pořídit do 2- Kč, takže pochybuji o tom, že se někomu vyplatí ji přechovávat přes zimu. Ne každá převislá petunie je surfinia. Pěstování petúnií ze semínek. Nejvhodnějším měsícem k vysetí semínek petúnií je leden až únor.


Abychom získali zdravé a silné sazenice, kter. V další části videa vidíme jak jahůdky rostou a přibližně za dní od výsevu můžeme. Pokud se přece jen rozhodnete pro pěstování ze semínek, doporučujeme vám malé rostlinky předpěstovat doma za oknem nebo ve skleníčku. Oblíbené jsou také surfinie Pink Vein nebo Blue.


V tomto případě nezapomeňte na včasné vysetí v průběhu ledna až března, abyste mohli rostliny ideálně během května již přesazovat do truhlíků a dávat ven do oken či na zábradlí. Je jednoletou rostlinou, která může dorůstat až metrů. Rostlina vyžaduje slunné stanoviště orientované na jih, vhodná je černozem a hnědozem s dobrou zásobou živin. V dobře prohnojené půdě dorůstá do větší výšky.


Slunečnice je náročná na vodu.

Vyzkoušejte pěstování petúnií a muškátů ze semen. Můžete si tak levně vytvořit kvetoucí vodopády z rozmanitých odrůd dle přání, jejichž nabídka je vyšší, než u vzrostlých sazeniček prodávaných v obchodě. Semínka se sejí již v lednu. Vyberte si rajčata ze zdravé rostliny.


Ujistěte se, že jsou vaše rajčata z rostliny, která byla pěstována z nehybridních nebo volně opylovaných semínek. Pokud zvolíte rajčata z hybridní rostliny, nebo z rostliny s chemicky ošetřenými semínky, výsledky nemusí být tak působivé. Tři předpoklady úspěšného pěstování rostlin ze semínek Možná se Vám stalo, že jste vyseli semínka, ale vzešlo z nich jen několik rostlin nebo žádná. Někdy za to může špatná klíčivost osiva. I když venkovní teplota stále padá pod nulu a za okny často poletuje sníh, blíží se nejvhodnější doba na to pustit se do pěstování téhle chutné zeleniny.


Půvabné lobelky si rok od roku získávají větší oblibu vzhledem ke své trvanlivosti, kvetení až do zámrazu i stále bohatšímu výběru nových barev a typů.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky