čtvrtek 25. července 2019

Zelená vajíčka

Dobrý den, také mám slepice co snášejí zelená vajíčka. Dostala jsem tato vejce do líhně a vyklubali se kuřátka, už mám jen originál kohouta, takže nemám čistý chov. Ale dál mi slípky, které nejsou originál snášejí zelená vajíčka. Tak mám například od bílé slepice zelené vejce.


This video is unavailable. A jeden kolega nedávno přišel s tím, že ve Francii existují slepice, které snášejí červená vajíčka.

Už jsem je našel v encyklopedii, dodává s. Před časem se rozhodl rozšířit svůj chov drůbeže o exotické plemeno araukany, jehož slepice snášejí světle zelená vajíčka. Z kohouta, kterého partner Ivy Kubelkové(40) Georg Jirasek (60) vyhrál v kartách, nebyla moderátorka vůbec nadšená. Nicméně si ho nechali a udělali z něj.


Svá vajíčka klade do uhynulých ryb a zvířat. Vybírá si slunná stanoviště. Její larvy se používají při léčbě extrémně zanícených ran. Po aplikaci konzumují napadenou tkáň a tím ránu čistí, proto si vysloužily přezdívku biologický skalpel.


Larvy, které se k tomuto účelu používají, jsou v laboratořích chované a podstoupily dezinfekční proces.

Vajíčka jsou spojena v chumáče, které jsou velké zhruba jako vlašské ořechy a nakladeny v mělkých místech porostlých vodními rostlinami. V jednom chomáči je obvykle až vajíček. Vrchol každého vajíčka, které dosahuje zhruba 5–mm, je hnědý, dolní část pak žlutavě bílá.


Po nakladení se vajíčka seřadí do skupinových řa přičemž se část snůšky dostane do řady spodní. Takováto vajíčka snáší hybridy slepic (neřadí se k žádnému určitému plemeni), které se pro velkochovy osvědčily nejlépe. Naopak bílá vajíčka bývají k dostání méně často a jsou dražší, neboť plemena, jež je produkují, velkochovům plně nepřivykla. Picus viridis) je středně velký šplhavý pták z čeledi datlovitých.


Hojně se vyskytuje v západní Asii a celé Evropě s výjimkou Irska, většinového území Skandinávského poloostrova a několika středozemních ostrovů, což ji činí jedním z nejrozšířenějších evropských zástupců své čeledi. Hotels in Zelena Laguna, Kroatien. Jetzt buchen mit Booking. Viele Unterkünfte – tolle Preise!


Ihre Buchung direkt bestätigt! Einfach, schnell und sicher buchen! Schnell und einfach zu nutzen. Dieser Artikel wurde noch nicht diskutiert.


Wenn Sie der erste sein wollen, dann klicken Sie auf knopf Kommentar hinzufügen. Ta totiž nesnáší obyčejná vejce, ale zářivě zelená. Zejména v období, kdy malé děti běhají s pomlázkami a snaží se vykoledovat si nějaká barevná vajíčka , je tato schopnost více než výhodná.


Její majitel toho umí také patřičně využít.

Pánvička na vajíčka zelená. Zelená fazuľka ako prívarok vo fitness verzii. Velikonoce patří mezi nejoblíbenější svátky ve velké části. Pridané používateľom dasa_ dňa 12. Klasický prívarok v mierne upravenej verzii pre tých, čo počítajú napríklad kalórie.


Rozpis je na dve porcie. Ještěrka zelená neboli Lacerta viridis patří k drobným šupinatým plazům. Drobné šupinky, které připomínají zrníčka se nacházejí na jejím hřbětě. Na břiše jsou tyto výrazně větší.


Vytvářejí zde šesti až osmi řadové zástupy. Zespoda na stehnech má ještěrka vedle zmíněných šupin ještě takzvané stehenní póry. Oproti vajíčkům jiných druhů žab jsou vajíčka rosničky zespodu nápadně světlá, a to proto, že bílá část vajíčka plošně přesahuje tmavou. V dalším vývoji jsou pak vajíčka jednobarevná, okrová až světle hnědá. Rosolovité obaly vajíček jsou měkké a řídké a většinou propojené (slité) v jeden celek.


Mezi nejdůležitější patří silný špičatý zobák , vhodný k rozsekávání dřeva, silné drápy, které žluna používá k zachytávání na kmeni stromů, a nepříliš dlouhý, přesto silný ocas , který má funkci opěrnou.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky