úterý 30. července 2019

Dezinfekce vody savem

Dezinfekce vody ve studně pomocí Savo original. Vodu se Savem stačí vylít shora do studny ale promíchání s vodou ve studně spouštěním kýblu, není na závadu :-) Disinfection of water. Nejpoužívanější prostředky pro dezinfekci konstrukce studny a potažmo též studniční vody jsou běžně dostupné v prodejnách drogerie. Vodní hladinu skrápějte naředěným roztokem SAVA (například namícháno v kbelíku nebo konvi).


V zásadě jsou používány dezinfekční postupy na principu fyzikálním či chemickém. Pak je na řadě čištění stěn a jejich dezinfekce , kontrola a eventuální oprava funkčnosti sacího koše a sacího potrubí.

Když část vody doteče, dolijeme opět asi 0. Sava, ostříkáme stěny studny a vodu odčerpáme. Jenom to chce znát objem vody ve studni a použít dávkování doporučené na láhvi. Po této době se plásty vyjmou a okamžitě se mohou přidat do včelstev. Při dezinfekci plástů teplotou je důležité, aby ani v jednotlivých místech termostatu nepřekročila teplota 50°C. Jinak se plásty bortí a vosk taje.


Pokud rozbor vody prokáže mikrobiální závadnost vody , je na místě vyšetřit její příčinu a provést dezinfekci studny. Pokud je však kontaminace vody způsobena znečištěním podzemní vody zásobující studnu (blízkost septiků, žumpy apod.) nárazová jednorázová dezinfekce problém neodstraní.

Aby současně byla provedena dezinfekce potrubí čerpacího zařízení, doporučuje se 5-hodin po provedené dezinfekci odčerpat několik konví vody nebo máte-li přívod vody do domácnosti, otevřít všechny kohoutky a nechat vodu odtéct. Všechny informace o produktu Sagen k dezinfekci vody g, porovnání cen z internetových obchodů, hodnocení a recenze Sagen k dezinfekci vody g. Desinfekce vody v bazénu je velice důležitá. Máme-li v bazénu správné pH, můžeme se pustit do desinfekce vody.


Nejčastěji používaná je chlorová desinfekce bazénové vody. Savo nabízí ve svém portfoliu tři alternativy podle objemu bazénu, pro který jsou tablety určené – g Chlorové Tablety Mini, kdy – tablety vyčistí za - dní – metry krychlové vody , 2g Chlorové Tablety Maxi, které ve stejném množství a čase účinně vydezinfikují – metrů krychlových vody. Při provádění dezinfekce respektujte návod k použití. Celkové množství SAVA pro dezinfekci vypočítejte podle výšky vody ve studni, pak toto množství rozřeďte v kropicí konvi a roztokem pokropte vnitřní stěnu skruží i hladinu vody. Nechejte působit alespoň hodin.


Mikrobiální závadnost studniční vody a dezinfekce Voda ve veřejné studni nebo studni využívané ke komerčním účelům by měla odpovídat limitům stanoveným vyhláškou č. Bezchlorová dezinfekce vody Porovnávač ks Ačkoliv jsou všechny chlorové přípravky účinné a naprosto nezávadné, je pro část majitelů bazénů pro ošetřování vody zajímavější bazénová chemie bez chloru. Důležitá je pravidelná dezinfekce vody a alespoň jednou za tři roky bychom měli nechat studnu důkladně a odborně vyčistit. Pokud je studna neodmyslitelnou součástí také vašeho bydlení , musíte věnovat pozornost nejen tomu, aby byla odborně provedená, ale také pečlivě udržovaná a pravidelně čištěná. U těch nepoužívaných, či nových často stačí znečištění z jejího okolí vypláchnout čerpáním. Předpokládám samozřejmě, že do studny nezatéká povrchová voda.


Při udržování kvalitní vody, a zdravých jedincích by měly být jejich počty celkem neškodné. Pokud jich tam je nějak extra více, je údržba pravděpodobně nedostatečná. Po rybce kočič moc touží, však do vody jít se mu nechce.

Svobodné rozhodnutí je i přijetí odpovědnosti za slova i činy. Ukrytí jména či kukla přes hlavu jí nikoho nezbaví. Tak doufam,ze ted po nastehovani budeme cerpat vic a asi i vic prolit savem ,ale toho fakt nevim kolik protoze dle navodu a poctu vody ve studni je to tak vicko ma. Koupíte si láhev, ve které máte kilo, odměříte si část do dávky vody a rovnou to nasypete do rozprašovače, zalijete horkou vodou a můžete vytříkat kotce. Já jsem měl jen rukavice, brýle nosím stále, a žádný problém nebyl!


Toho sava nebude potřeba moc, tu vodu s tím savem čerpejte dokola (zase jí tam pouštějte hadicí zpěr), ať se promísí v celém sloupci. Vrt nečerpat nikdy do sucha, nemělo by se čerpat pod nátokové otvory. Cattus amat piscem, sed non vult tangere flumen. Bohatě postačí nějaké slabší čerpadlo určené pro zahradní jezírka - nepotřebujete žádné pěnící peřeje, pouze mírné převalování vody pod hladinou. Jakmile se do nádrže dostane kyslík, hnilobný zápach zmizí.


Po několika hodinách odpustíme trochu vody a tím načerpáme vodu ze studny za účelem dezinfekce též do rozvodního potrubí. Poznámka: V případě použití výrobku SAVO Originál, který je v současné době na trhu, se jedná o ředění 1:(díl SAVO do dílů vody). Uzavřeme studnu zákrytovou deskou.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky