pondělí 22. července 2019

Jak grilovat na elektrickém grilu

Jak grilovat na elektrickém grilu Elektrické grily se používají uvnitř jako alternativa k venkovnímu grilování. Vytvářejí podobné výsledky jako tradiční grily. Praktická je vyjímatelná odkapávací miska na přebytečný tuk a světelná indikace provozu grilu a správné teploty. Nevýhodou těchto grilů je nutnost mít poblíž elektrickou zásuvku a také to, že chuť grilovaných pokrmů je přece jen trochu jiná než chuť jídel připravovaných na klasických grilech.


Jak správně grilovat na elektrickém grilu ? Postavte otevřený gril na rovnou pracovní desku a nechejte zahřívat na vysokou teplotu. Dbejte na to, aby kolem. Na elektrickém grilu máte maso i zeleninu jakoby na grilovacím podtácku, takže ušetříte na jejich nákupech a vždy budete mít jídlo připravené zdravě.


Rady a tipy pro Vaše bydlení, stavbu a. Rozhodně také nepodceňujte příkon elektrického grilu - pokud chcete grilovat kvalitně, rychle a při vysokých teplotách, rozhodně více než na spotřebu elektrické energie dbejte o vysoký výkon grilu , tedy i vyšší příkon. V elektrickém grilu se nechá snadno dosáhnout i správné teploty pro šťavnatý steak s křupavou mřížkou od grilování. Mimořádná stabilita a bezpečnost je další výsadou těchto grilů. U grilování na grilu se zvednutým poklopem se působením vnějšího chladnějšího vzduchu prodlužuje doba grilování. Jednou z nejjednodušších variant venkovního grilování je elektrický gril.


Grilování na elektrickém grilu. Nemusíte si dělat starost s žádným palivem a navíc vás ani vaše sousedy nebude rušit nepříjemný kouř. Ať už máte elektrický gril klasický nebo kontaktní, klikněte na článek níže, který je plný praktických tipů.


Záleží na vás, jak si přejete steak připravit. Může být málo propečený (tzv. rare), středně (medium) nebo hodně propečený (well done). Věříme, že jste (nebo chcete být) znalci v grilování, a proto na hodně propečenou variantu (well done) raději hned zapomeňte. Zeptali jsme se zkušeného kuchaře Davida Kravčíka v restauraci Panský dům v Chotěboři. Na Vašem grilu Weber můžete grilovat různé pokrmy různými způsoby, především se rozlišuje přímá a nepřímá metoda grilování.


Jedná se o dva základní způsoby grilování, které by měl znát každý fanoušek grilování. Při přípravě jídel na Vašem grilu Weber poté tuto znalost jistě oceníte. Maso by před grilováním na elektrickém grilu mělo mít pokojovou teplotu. Dosáhneme tím větší šťavnatosti.


Pokud bychom pokládali na elektrický gril. Položte maso na chladnější část grilu, nikoli přímo nad plamen. Jak se bude grilovat, , vyškvařený tuk z něj bude kapat dolů a pálit se – což sice masu dodává chuť, ale pokud by tuku chytlo velké množství, může se pečení vymknout kontrole.


Rozhodnutí, který gril si pořídíme, by mělo zohledňovat, kde budeme grilovat , jak často a také pro jak velkou společnost. Pokud si grilování umíme představit i bez něj, můžeme uvažovat také o plynovém či elektrickém řešení. Podobně připravujeme na grilu plynovém či elektrickém kontaktním, samozřejmě bez tácku.


Sezóna grilovačiek je späť! Grilujte ako profesionál Ešte pred tým, ako po zimnej prestávke rozohrejete gril a otvoríte novú grilovaciu sezónu,. Na rošt také není dobré vkládat příliš porcí najednou, v jednu chvíli by neměl být zakrytý z více než procent.


Maso je možné ze začátku zapéct na středu grilu, kde je největší žár, a poté dodělat na okraji. Dále lze grilovat takzvaně nepřímo na ohni. To znamená, že uhlí je na okraji a střed je prázdný, maso se pak umístí do středu a pomalu se griluje.


Tento způsob se hodí pro větší kusy masa nebo celou drůbež,“ dodal Radek David.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky