středa 28. října 2015

Feferonky semena

Sezóní prodej sazenic chilli paprik. Najdete zde také semena rajčat, zeleniny a bylin. Nabízíme semena chilli papriček různých odrů sami si vyzkoušejte, které vám vyhovují nejvíce. Jen malá rada na závěr pro ty méně zkušené - pokud byste rádi zmírnili pálivost papriky, nezapíjejte ji studenou vodou nebo pivem, protože kapsaicin je olejová látka a vodou se jen rozšíří. Nejlepší je mléko nebo jogurty, ochladí i rajčatový džus.


Pomůže také chléb nebo citron (dojde k neutralizaci).

Jak již název napovídá, původ těchto chilli papriček nalezneme v Řecku. Jedná se o vzácnější odrůdu, která dosahuje výšky okolo cm. Zlaté řecké feferonky jsou původem z Řecka a jsou poněkud vzácnější. Plody Chilli jsou malé, světle zelené. Pálivost je mírná (1- 5SHU) a hodí se perfektně do řeckých salátů.


Rostlina dosahuje výšky kolem cm. Chilli Kajenské korenie zlaté - predaj semien chilli papričiek - Capsicum annuum Chilli Kajenské korenie zlaté má jasne citrónovo žltú farbu. Nové odrůdy paprik Druhy papriček Capsicum Annuum Capsicum Baccatum Capsicum Frutescens Capsicum Chinenses.

Feferonky Chilli databáze Původ domestikovaných chilli papriček Capsicum annuum v Mexiku Chilli recepty Jak grilovat Gr. Objednajte si u nás semená pálivých chilli papričiek, od jemne až po extra pálivé odrody. Chilli - Zlaté grécke feferónky - Semená chilli - ks.


Pôvodom je toto chilli z Grécka. Má malé svetlozelené plody, ktoré sú vráskavé a tenké. Obchod pana Fulína mohu vřele doporučit.


Je to velmi seriózní prodejce, kterému nejde jen o kšeft, ale především o spokojenost zákazníka. Chilli Habanero biele - Semená chilli - Capsicum annuum - ks Chilli Habanero má krémovobielu farbu a menšie plody ako ostatné odrody Habanero. Ideální jsou rašelinové květináčky nebo kokosové vlákno. Doporučujeme pravidelně rosit, aby substrát byl stále vlhký.


Všechna semena doporučujeme před umístěním do klíčícího média alespoň hodin máčet v heřmánkovém nebo černém čaji. Tento krok provádíme, abychom zlikvidovali plísně, k čemuž nám pomohou právě desinfekční schopnosti těchto typů čaje. Stěna semínka tím zároveň změkne a my tak pomůžeme samotnému klíčku. U nás se pěstuje jako jednoletá. Nabízíme opravdu široký výběr odrů aby si každý mohl vybrat.


Papričky jsou menší, světle zelené s vrásčitým povrchem. Semena paprik jsou u nás snad nejžádanější.

Odrůda je mírně pálivá, SHU pouze 1- 5jednotek. Hodí se na přípravu salátů, sendvičů nebo pizzy. Placenta vyživující semena, žilky plodu a samotná semena obsahují tohoto alkaloidu nejvyšší množství.


Samotná stěna plodu je na capsaicin chudší, pálí nejméně. Zeleninové, sladké odrůdy capsaicin netvoří vůbec. Zdá sa vám, že sa tak trochu v tej štipľavej terminológii strácate? Pepprs, Kayanské korenie, Feferónky, Chilli.


Kým chilli ako výraz je historicky. Hlúbová zelenina patrí medzi naše asi najtypickejšie. Ak pestujete zeleninu doma, určite by tieto rastliny nemali chýbať aj vo vašej záhrade.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky