čtvrtek 29. října 2015

Ražniči na grilu

Vepřové ražniči na grilu 2. Připravte si výborné ražniči na grilu , které je nejen velmi dobré, ale i rychlé. This feature is not available right now. Během grilování špízy pravidelně potírejte zbylou marinádou. Drůbeží ražniči na grilu zahájíme tím, že si připravíme všechny ingredience.


Váhy a množství jsou pouze orientační, záleží na chuti. Na ražniči máme speciální jehly, dá se samozřejmě použít i špejle. Postupně napíchávám připravené suroviny na jehly, snažím se, ať má vždy každý svůj špíz s rovnoměrným rozložením všech surovin. Upiecť ražniči na plechu v rúre je rýchle a naozaj jednoduché , preto je tento spôsob pomerne obľúbený. Takhle připravené ingredience můžeme střídavé napichovat na jehlu nebo na špejli, pokud grilovací jehly nemáme.


Marinádové ražniči grilujeme buď v troubě, v krbu nebo venku na grilu. My se ale podíváme jen na recept na špíz. Někdy dělám na pánvičce, kdy ražniči osmahnu ze včech stran na troše rozpáleného oleje, vyjmu, přidám trochu hladké mouky, chvíli osmahnu, přidám. Na druhý den si nakrájíme na kostky papriku a anglickou slaninu. Kyselá okurka by neměla chybět.


Na grilu dozlatova opékáme. Nachystané špízy necháme odpočinout a zteplat na pokojovou teplotu a poté je grilujeme na rozpáleném grilu ze všech stran. Ražniči s vepřovým masem v remosce. Prinášame jeden z možných receptov na ražniči a navyše jednu praktickú “vychytávku”.


Upéct ražniči na plechu v troubě je rychlé a málo pracné, proto je tento způsob poměrně oblíbený. Pripravovať sa dá na ražni, na grile, na panvici, alebo v rúre. Takisto suroviny na ražniči sa dajú obmieňať od mäsa, cez údeniny, zeleninu, alebo ovocie. Recepty na varenie pre všetkých kuchárov a kuchárky.


Každý môže pridať svoj recept na varenie, hodnotiť recepty, komentovať recepty ostatných kuchárov a kucháriek. V diskusii sa každý môže podeliť o svoje rady, tipy a nápady pri príprave receptov. Všetko striedavo napichujeme na ihly na ražniči. Ražníky uložíme na plech na pečenie, marinádu čo zostala v hrnci dáme medzi ražniči , aj kolieska cibuľe,ktoré zostali, podlejeme vodou,prikryjeme druhým plechom,alebo alobalom a dáme piecť do vyhriatej rúry. Dobro zatvoriti i ostaviti preko noći.


Někomu v ražniči nechutná cibule, jiný ji chce naopak hodně atd. Ingredience nakrájíme na přibližně stejně velké kousky, které střídavě napichujeme na špejle, nebo ocelové jehly. Maso vložíme do misky, přidáme olej, citronovou šťávu a grilovací koření. Jelikož koření obsahuje sůl, tak ji už nepřidáváme, ve lžičce koření jí je totiž tak akorát. Stačí pouze několik ingrediencí a pochoutka je na světě.


Napichování na špejle začínáme masem a skládáme mozaiku zeleniny a masa. Jídlo telecí jak nalozit recepty, které budete milovat. Na špejli napichujeme rajče, maso, slaninu, červenou papriku, cibuli, zelenou papriku - vše opakujeme až do konce a uzavřeme vždy rajčátkem.


Hotové špízy klademe na brambory a pečeme v předehřáté troubě.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky