čtvrtek 22. října 2015

Postřik proti trávě

Kdy je možné poprvé použít postřik proti plevelům v nově založeném trávníku? S novým trávníkem většinou rostou i plevele. Vybírat můžete ze dvou druhů postřiků proti plevelům. Takzvané selektivní postřiky proti plevelům likvidují zpravidla jen úzkou skupinu rostlin a často se používají zejména v zemědělství, na zahradách, v parcích či na sportovištích.


Mezi velmi odolné plevele, které takřka není možné vyhubit mechanicky, patří kopřiva, dřevité plevele nebo přeslička, která má kořeny opravdu velmi dlouhé. Po poradě s jednou profesionální trávníkářkou jsem trávě věnovala opravdu hodně času, pravidelně vertikutovala, vyhrabávala, na zimu nahnojila, často sekala, udělali jsme doko.

Přípravek má dlouhodobý účinek v porostu: 50–dní, kdy je schopen udržet výskyt svilušky pod ekonomickým prahem škodlivosti. Přípravek nehubí dravé roztoče Phytoseidae, je proto velmi vhodný k použití v systému integrované ochrany rostlin. Další použití přípravku K-Othrine Přípravek je možné použít i bytech a jiných objektech proti výše uvedeným škůdcům. Dá se aplikovat i na trávu nebo záhony, ale po každém silnějším dešti je vhodné postřik obnovit.


Odpuzovač koček a psů ve formě granulátu je vhodnější do záhonů nebo do trávníků. Insekticidy neboli postřiky proti škůdcům jsou přípravky určené především k hubení hmyzu v jeho různých vývojových stupních. Speciální přípravky proti mechu lze koupit, ale jsou zbytečně drahé.


Pro tento účel skutečně stačí modrá skalice. Mogeton používám proti mechu do trávníku, je ale dost drahý.

Herbicidní přípravek pro ochranu trávníku a travních porostů proti dvouděložným. Ale pro aktuální řešení situace je nejvhodnější aplikace postřiku proti dvouděložným plevelům. Archiv pro štítek: pampelišky v trávě. Postřik proti plevelu posts 5. Podívejte se na video v úvodu článku, kde vám poradíme, jak postřik aplikovat. Podobné rady, jako je tato, najdete vždy v neděli v 11:na Primě v pořadu Receptář prima nápadů.


Anebo zdarma v archivu na Prima play. Při boji proti padlí nepodceňujte prevenci Vlhké prostředí a husté porosty, to je to pravé, co pro své šíření padlí potřebuje. Chcete-li tak s touto zákeřnou houbovou chorobou úspěšně bojovat, musíte se držet několika zásadních pravidel. Volně prodejný přípravek insekticid bez omezení na odbornou způsobilost a je schválený na asanaci kůrovcového dříví.


Klíšťata nežijí na stromech a neskáčí na lidi z výšky, ale najdeme je v trávě. Klíšťata jsou, ale nebezpečná i pro domácí mazlíčky - ano i pes může onemocnět boreliozou. Pokud se chcete zbavit klíšťat na zahradě použijte Sadu proti klíšťatům a proveďte nyní (duben) postřik trávníku tímto prostředkem. Proti mšicím (popis viz dole) je možné se bránit ekologickými prostředky na ochranu rostlin, bez použití chemie. Jak na mšice: Je lepší chemický, nebo biologický postřik ? Na mšice je nutné reagovat urychleně, protože mohou na rostliny přenést různé choroby.


Proti těmto škůdcům je možné aplikovat většinu zde nabízených přírodních prostředků určených proti savým a žravým škůdcům. Vzhledem k průběhu loňské zimy a stavu trávníků po této zimě.

Plísně sněžné) A průběhu. Proti mšicím působí bezvadně rovněž postřik z chryzantémy. Použití chemických postřiků. Usušte a namelte takové množství květů, abyste měli zhruba jeden šálek. Namleté chryzantémy pak zalijte asi litrem horké vody.


Po dvou dnech přeceďte a výluh je hotový. Tip: Klíšťata na nás číhají ve vysoké trávě , na listech a větvičkách keřů. Pravidelná údržba trávníku a jeho sečení je určitá prevence proti klíšťatům. Pokud chceme mít jistotu provedeme plošný postřik - insekticidním přípravkem na hubení nežádoucích domácích škůdců. Pelyňkový postřik: Pelyněk mšice odpuzuje, a tak tento ochranný postřik udrží škůdce v bezpečné vzdálenosti.


Přelijte g čerstvých nasekaných listů pelyňku litru vroucí vody. Nechte louhovat, dokud voda nevychladne. Odvar přes síto přelijte do rozprašovače. Pelyněk je vhodný i na bylinky, které se chystáte využít v kuchyni. Pokud se chystáte sprej použít na okrasně rostliny, můžete přimíchat i osvědčené mýdlo.


Přípravek proniká do rostlin prostřednictvím listů, účinná látka je rychle translokována. Tekutý insekticidní koncentrát obsahující permethrin, tetramethrin a piperonyl butoxi proti mouchám, komárům, rusům a švábům a dalším druhům škůdců, pro použití v bytech i ve veřejném prostoru.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky