čtvrtek 22. října 2015

Opěrná zeď suché zdění

O suchém stavebnicovém systému a jak začít se stavbou nízké opěrné zdi. Jak připravit základy, jak si poradit se spodní vodou a jak by opěrná zeď měla být ši. Zeď pak zpevňuje a zároveň maskuje rostoucí vegetace.


Konstrukce umožňuje sklon zdi od min. Oplotit svůj pozemek anebo zbudovat opěrnou zeď můžete funkčně, ale i krásně.

S našimi produkty máte na výběr. Chystáte se postavit opěrnou stěnu, plot, okrasnou zeď , anebo třeba pergolu? Hledáte přitom technicky nenáročné, a zároveň esteticky přijatelné řešení? Tížné betonové zdi přestávají stále častěji ekonomicky konkurovat levnějším systémům opěrných zdí z vyztužené zeminy , které nabízí celou řadu praktických výhod.


Postavit plot, zídku nebo opěrnou zeď s prvky BEST je snadné. Jde o bloky, ze kterých lze stavět různé terasové opěrné zdi , okrasné stěny, schodišťové stupně, ploty aj. Stavba suché kamenné zdi se provádí skládáním kamene na sucho bez pojiva.

Tento typ zdi je často používán jako opěrná zeď ke zpevnění terénu a je. Opěrná zeď pomocí suchého zdění 30. Suché kamenné zídky je vhodné naklonit směrem ke svahu v úhlu cca stupňu, aby se dosáhlo vyšší stability a pevnosti suché zídky.


Zvládnete ji postavit sami a můžete si vybrat z různých typů materiálů. Takto vystavěná zeď může za předpokladu použití pojiva sloužit do jisté míry i jako opěrná zeď. Zdání možná klame, postavit zed na sucho bez pojiva tak,aby byla funkční a trvanvilá, není tak jednoduché jak to ve výsledku vypadá.


Suché zdi U mojich klientů oblíbený způsob zdění. Já tohle na zahradě vyřešil systémem Naturblok od CS Betonu, první řada se založí do štěrkového lože, zbytek se váže přes plastové spojky. Zdění ze starého kamene Zde vám předkládám směs fotek,ale spíš videí.


Pokud mám z dané akce video. Zeď jsme vystužovali roxory, svisle do každé kostky kusy 12tky a vodorovně kusy 10tky. To nám trvalo necelé dva týdny. Po dostavění opěrné zdi se pustil tchán do hydroizolace a zbytek jsme se pustili do stavění s Ytongem. Ke ztracenému bedněné (30) jsme přistavěli ytong a zdi, kde nebylo zb, jsme dávali Ytong otočenou o 90°, takže šířka stěny je 50cm.


Voda: Podle toho co jsem se dočetl, u suchého zdění odpadá drenáž, hydroizolace jelikož voda prosakuje opěrnou zdí.

Potřebujete zde dostavět opěrnou zeď , terasu, vyšší plot nebo schodiště? Jak vše postavit snadno a rychle? Legostavba, levné tvárnice suchého zdění , levný dům. Stavbu plotu a plotových sloupků pomocí systémového suchého zdění zvládne každý kutil sám.


Postavit opěrnou zeď nebo schody na zahradě může stát nemalé úsilí často spojené se složitou technologií. Existuje jednoduché řešení, které vám ušetří nervy, čas i peníze. Jde o systémy využívající různé drážky a jiné možnosti spojování prvků. Podívejte se, jak například pomocí suchého zdění udělat plotovou zídku. Najde se i spousta dalších příkladů, kde můžeme zdít nasucho, například opěrná zídka z kamene.


Oproti moderním materiálům typu porotherm, ytong má jednu zásadní výhodu - je pevná a proto se velmi hodí ke stavbě opěrných a masivních zdí. Materiál v podobě speciálních tvarovek výrazně sníží náklady na stavbu a pracuje se s ním snadno.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky