pondělí 19. října 2015

Jedlé květy

Sbíráme je, sušíme a přitom zapomínáme, že nejchutnější a nejzdravější bývají ve chvíli, kdy je konzumuje zasyrova. A zvláště to platí pro květy. Z květu ibišku, třtinového cukru a vody vytvoříte také sirup s chutí malin a rebarbory. Nejen že chutnají, ale díky nim je pokrm více atraktivnější a zajímavější. A za zmínku rozhodně stojí i to, že jedlé květy získáte zdarma, stačí si je jen natrhat.


Jedlé květy jsou vhodné pro konzumaci a najdou využití v kuchyni. Kam pro jedlé květy a jak je uchovávat. Jezte kvítka pěstovaná bez použití pesticidů, herbicidů a jiných zdraví neprospěšných látek.


Obyčejný salát s violkami se stává pastvou pro oči, ocet s levandulí požitkem pro chuťové. Mnohé květy nejen většiny kuchyňských bylin jsou jedlé a bezpečné. Nápady na kreativní používání kvítí a býlí, jedlé květy - říkejte tomu jak chcete, hlavně si to užijte. Novinky se objevují průběžně a nepravidelně. Květy jsou dekorací v našich bytech a na zahrádkách.


Víte, že je můžete naservírovat třeba k obědu? Stále častěji se přidávají do zajímavých receptů, jako originální příchuť, která dokonale lahodí i našemu oku. Povznášejí všechny smysly. Svoji krásou, vůní i chutí zpestří jedlé květy každý jídelníček, ten tradiční i moderní. Zatímco některé z květů již jíme (někdy nevědomky), některé květy teprve čekají na to, až je objevíte jako okrasnou kulinářskou specialitu.


Je libo květinu pro svou drahou polovičku? Vyzkoušejte je a napište nám. Naučím vás poznávat jedlé květy. Napište, udělám pro vás přednášku a vycházku se sběrem jedlých květin.


Nyní si můžete vypěstovat s touto směsí zcela jednoduše své vlastní jedlé květy , které navíc i hezky vypadají! Vysejte je do zahrady a již brzy si. Jedlé pestrobarevné okvětní lístky , jsou skvělé pro ozdobení koláčů a dezertů, jsou ideální do vína či šampaňského.


Květy prosypané cukrem necháme ležet zhruba jeden týden v teple (ne na slunci). Potom vše, i s květy svaříme, necháme trochu vychladit a šťávu propasírujeme přes síto a dobře vymačkáme. Ibiškový sirup, svěží mírně kyselé chuti, můžeme smíchat s domácím malinovým sirupem.


Jejich použití ovšem může být mnohem širší - zejména tehdy, pokud chcete pokrm ozvláštnit, odlišit od konkurenčních a dodat mu nádech exkluzivity. Jana Vlková je expertka jedlého kvítí a býlí. Nejchte se inspirovat a proměňte svůj talíř v rozkvetlou louku. Rozkvetlými rostlinami se můžeme nejen pokochat, ale také se s nimi dají léčit některé neduhy. Bereme je jako ozdobu na stůl, ale nevíme, jak zdravé jsou.


Víte, které jedlé květy můžete zařadit na běžný jídelníček? Tady je jejich seznam i s. Některé květy obsahují látky, které napomáhají trávení. Květy obsahují až vody, tudíž také velmi malé množství kalorií. Vyrobíme vám jedlé dortové obrázky od Kč.


Více než 6druhů v nabídce, i podle vaší fotografie. Takto se označují květy rostlin, které neslouží pouze k dekorativním účelům, ale jsou pro člověka poživatelné. V základu je můžeme rozdělit na.


Saláty, másla, na smažení i do nápojů. Než květy využijete v kuchyni, je samozřejmě nejlepší je ochutnat. Pak poznáte, který je spíše kořeněný.


Květy mnohých odrůd mečíků se používají jako obloha pokrmů a studených mís.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky