pátek 3. června 2016

Mleté na grilu

Mleté maso na grilu recepty, které budete milovat. Ochutíme solí a kořením. Přidáme vejce a na zahuštění strouhanku. Ze směsi budeme tvarovat kuličky, které napichujeme na jehlu střídavě s nakrájenou paprikou. Připravené špízy grilujeme na rozpáleném grilu ze všech stran doměkka – asi minut.


Ingredience: 7g mletého hovězího masa, g zeleného pepře, g nasekaného čerstvého tymiánu, ml worcesterské.

Grilovaná bylinková sekaná s vepřovými játry. Není divu, že mleté maso je v kuchyni vel. Na rozpáleném grilu špízy grilujeme asi minut, během této doby je otáčíme a případně potíráme marinádou nebo jen olejem, ať se zbytečně nesetká více rozdílných chutí. Hotové špízy z mletého masa podáváme třeba se zeleninovým salátem a brambory , bagetou nebo jinou přílohou.


A když je venku krásně, je škoda toho nevyužít a negrilovat. Mleté vepřové maso na grilu recepty, které budete milovat. Kebabovou směs opékáme na grilu pět minut z každé strany.


Podáváme s pečivem, nakrájenou čerstvou zeleninou a oblíbenou grilovací omáčkou.

Osolíme a opepřeme ji a navlhčenýma rukama utvoříme válečků, které se napíchají na špejle. Maso potřeme olejem a opékáme na grilu pět minut z každé strany. Ingredience: velké kuřecí stehenní řízky ( na drobnější kostičky) středně velká cibule (nadrobno) malá cuketa (cca 250g, nahrubo nastrouhat i se slupkou) vajec lžíce sušené majoránky lžička kari koření lžička mleté sladké papriky (dala jsem zauzenou) lžička Magi lžička. Minutu před sundáním z grilu na každou placku dáme lžíci dušené cukety a překryjeme plátkem sýru chedar.


Necháme sýr rozpustit a můžeme podávat. Vhodná příloha: pečené brambory, steakové hranolky. Recept z pořadu COUNTRY GRILOVAČKA aneb Fígle ptáčka Franty Špačka uveřejněný na Country radiu. Vepřové hořčičné čevapčiči na grilu Postup: nejprve si dáme na minut namočit starší rohlíky do mléka. Pak na jemném mlýnku nameleme vepřovou plec do misky a přidáme k ní také namočené rohlíky, které rozmělníme mezi prsty.


Housky sundejte z grilu, burger položte na spodní stranu, na něj dejte sýr, dle chuti majonézu nebo kečup a ozdobte salátem Postup Ve velké míse smíchejte mleté maso, okurky, sůl a pepř. Způsob grilování : zprudka přímo na střední výkon jak u kotlových, tak plynových grilů. Výhodou je velmi rychlá příprava a široká možnost využití.


Přesvědčte se o tom sami, máme pro vás spoustu nových nápadů! Suroviny: 4g mletého masa, vejce, strouhanka, lžičky sezamových semínek, lžíce mléka, sůl, pepř, mletá červená paprika, lžička oregana. Technologický postup: Do mletého masa přidáme vejce, přisypeme stro. Navíc se maso upravuje v zadržovaném kouři, který masu dodává typickou chuť, proto se grilu na barbecue většinou říká smoker a jeho součástí je příklopné víko.


Pro barbecue je lepší volit větší kusy masa. Málo kdo to ví, ale slavné americké hamburgery dali světu stejně tak jako smažený sýr právě Češi!

Z připraveného masa utvoříme kolem špejle malé válečky. Gril rozehřejeme na přímé grilování a špejle s masem vkládáme do středu grilu. Grilujeme po dobu - minut, podle potřeby několikrát otočíme. Vaření na ohni si žádá i správný úvod či tečku v podobě mariná omáček, zálivek a dipů. Nechyběly ani speciality a zelenina, protože na grilu se dá připravit celé menu.


Vepřové koleno nabodneme na otočný rožeň grilu , upevníme drátem, aby se při pečené neprotáčelo, a na rozpálených uhlících rožníme doměkka. Během grilování koleno potíráme po celou dobu marinádou. Hovězí biftek s chutí Ameriky.


Cibuli,špek nakrájíme na malé kousky a vše smícháme dohromady s kořením a masem. Na rožni (jehle) grilu zajištěná celá kuřata, den předem napíchaná lákem, druhý den grilovaná, za pomalého otáčení rožně, potíraná marinádou.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky