pondělí 21. listopadu 2016

Druhy tejpů

Dobrý den, hlavní rozdíl mezi klasickými fixačními tejpovacími páskami a kinesiotapingem je hlavně v tom, že bílé fixační tejpy. Je založeno na principu ovlivnění somatosenzorického, krevního a lymfatického systému. Doporučená aplikace je 4-dní pro jedno nalepení tejpů. Kinezio tejp je využíván nejen sportovci, ale i fyzioterapeuty, chiropraktiky a lékaři z mnoha oborů. Lepíme je nenatažené, aby po narovnání vznikl rozdíl délek kůže a tejpů.


Ty potom nadlehčují pokožku a tím zbavují bolesti. Po nalepení, ještě když jsou záda v protažení, tejpy zažehlíme rychlým třením dlaní, abychom plně aktivovali lepidlo. Při aplikaci byla použita kinezio tejpovací páska Temtex 5cm.


Použitím kineziologických tejpů mimo jiné zlepšujeme tok krve a lymfatických tekutin, čímž snižujeme otoky a krevní výrony, dále zlepšujeme funkci svalů a tkání. Kineziologické tejpování nebo-li kinesiotaping se prvně objevil v Koreii a Japonsku, zhruba v sedmdesátých letech minulého století, a tam právě nyní sídlí hlavní značky a výrobci kineziologických tejpů v dnešní době. Každý měsíc pro vás vybíráme top produkty, které vám chceme představit a máte možnost si je koupit po celý měsíc ve slevě se speciálním slevovým. Deklarovaná voděodolnost tejpů v praxi spočívá v použití silnějšího lepidla, které odolává během vodních sportů. Takový tejp vydrží ve vodě déle než ostatní tejpy.


Nestandardní šíře tejpů Kineziologické tejpy jsou sportovní elastické pásky pomáhající odbourávat bolest ve svalech a kloubech. Zlepšují funkci svalů, kloubů a šlach. Konkrétně: červená zahřívá, modrá chladí, zelená léčí, žlutá uklidňuje, béžová je neutrální. Barva má také vliv na přilnavost tejpů a některé barvivo může dokonce naší kůži vadit. Na trhu je naštěstí v oblasti tejpů z čeho vybírat.


Tejpování bez tejpů nejde. Jaké tejpy se nejvíce používají a jaké barvy tejpů. Druhy tejpů - rozdíly mezi nimi. Podívejme se na druhy tejpů.


Seznámení s technikou kineziotapingu a jejími funkčními typy, druhy tejpů , indikace, kontraindikace, zásady a doporučení k lepení. Provázání a kombinace kineziotapingu s dalšími účinnými technikami na podporu ženského zdraví. Ze všech tejpů jsou nejvíce roztažitelné, a to nejen do délky, ale i do šířky. Díky tomu nejvíce usnadňují pohyb. Sada dvou tejpů, chladivého gelu a jedinečné posilovací gumy Sanctband.


Vraťte se po úrazu rychleji do formy a nezůstávejte doma déle, než je nutné. Jednotlivá vazivová spojení stabilizuje ligamentózní tejp, který se aplikuje tak, aby uprostřed pásky byl tah. Zpracování osobních údajů můžete ovlivnit úpravou svých preferencí ochrany soukromí.


Zvláštní formou kinesiologického tejpování je aplikace křížových nebo mřížkových tejpů (mj. také jako CrossLinks). Tato nová metoda má umožňovat přesně cílené ošetření akupunkturních bodů. Horkovzdušná pistole pro všechny druhy prací kolem domu. Používá se pro odmrazování mrazničky, voskování lyží, odstraňování samolepek atd.


Když nevím vůbec nic o fungování těla a nemám alespoň základní vzdělání v anatomii, bude velmi těžké správný princip tejpování pochopit,“ komentuje to fyzioterapeutka. Jak zajistíte, aby vám v. Lepidlo tejpů je aktivováno teplem, po přiložení proto pásku vždy zažehlete rukou. Vyhněte se nařasení kůže pod páskou (je vždy znakem přílišného tahu na pokožku pod páskou). Pokud je to možné, vyhněte se aplikaci pásky (nebo alespoň jejího začátku a konce) na vnitřní straně stehna a paže. Jde totiž o velmi citlivou oblast.


Kromě běžných léčiv a léčivých přípravků nabízíme: ruzné druhy ortéz, tejpů , masážní emulze a další. Všechny druhy oříšků se vyznačují jiným složením, různým obsahem tuků a tak i rozdílným vlivem na naše zdraví. To vám ukáže David Vrbický.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky