pátek 18. listopadu 2016

Květiny do truhlíků

V zimě do truhlíku zapícháme větvičky listnáčů s vybarvenými plody (cesmína), šišky vyvázané na drátku nebo větvičky chvojí. Jarní měsíce patří cibulnatým a hlíznatým rostlinám a stejně tak dvouletkám jako jsou macešky, sedmikrásky a pomněnky. Podzimní truhlíky mohou zdobit nízké chryzantémy, rozchodníky, podzimní astry a nízké dřeviny.


V této době vysazujeme do truhlíků cibuloviny, které pokvetou začátkem jara. Druhou květinou vhodnou do truhlíků je určitě begonie. Můžete si kupit buď již vzrostlé rostliny, anebo vypěstovat begonie z cibulek. Begonie jsou velmi odolné, mají raději stín nebo polostín, zálivka nemusí být tak častá a hnojivo žádné, protože mají dostatek látek v cibulkách. Cibulky je potřeba po odkvetení umístit na suché a chladné místo před zimu, abyste je na jaře zase mohli zasadit.


Nabídka květin do truhlíku je velmi bohatá. Vysadit do něj můžete pouze jeden druh rostlin, krásně vypadají také barevné a tvarové variace různých druhů. Všelicha kvete bez přestávky a nemá ráda přelití. Líbí se vám rozkvetlé balkóny?


Osázejte ten svůj květinami! Zatím co staré domy a vily mají balkóny, paneláky mají lodžie. Převislé tyrolské karafiáty můžeme zařadit k neobvyklým květinám, které je možné sázet také do truhlíků na balkón. Přečtěte si o tématu květiny do truhlíků.


Abychom vám usnadnili vyhledávání zajímavého obsahu, připravili jsme seznam nejoblíběnějších článků. Petůnie jsou velmi vděčné balkonové květiny , které kvetou po celé léto pestrými barvami. Tyto balkonovky vyžadují hojnou zálivku a hnojení.


Voda do zásobníků Samozavlažovací truhlíky mají „dvojité dno“. Pokud je právě tohle otázka, která vám momentálně nedá spát, budou se vám hodit rady, pro které jsme vyrazili přímo do zahradnictví. Nemáte-li možnost zalévat květiny každý den (případně podle druhu květiny), vybírejte takové, které můžete zasadit do polostínu či stínu a tudíž odpadá každodenní povinnost se zavlažováním (můžete rovněž využít nabídky samozavlažovacích truhlíků, jejich cena je ale mnohem vyšší).


Pásové železo ohneme do potřebného tvaru, připevníme pomocí hmoždinek z vnější strany přímo pod okno Do držáků vložíme truhlíky s květinami. Při upevňování dáváme pozor, aby byly držáky vodorovné a předem si rozmyslíme do jaké svislé vzdálenosti je dáme. Babiččiny červené muškáty Již dávno je pryč doba babiččiných červených muškátů, které byly ozdobou každého venkovského okna. Balkonové květiny do truhlíků Muškáty (pelargonie) Pelargonie. V posledních letech se na trhu objevují i jejich semena.


Semena vyséváme už v lednu, opatrně zaléváme a přemisťujeme do větších misek. Vzrostlé květiny vyžadují světlo a teplo. Stejně jako každy rok , jsme letos pro vás připravili mémě obvyklé druhy balkónových rostlin, které se hodí k výsadbě do truhlíků a jiných nádob. Vysazujeme balkonové květiny do truhlíků Vezmeme nejdříve ony květiny, které kvetou nejraněji A ovšem taká ty.


V naší encyklopedii najdete články, fotografie i videa k tématu květiny do truhlíků. Jak pěstovat muškáty, aby pěkně narůstaly a tvořily spoustu nových květů. Takovéto pěstování květin je ideální pro ty z nás, kteří nemají zahradu a chtějí mít alespoň kousek přírody denně na očích.


Ty příjemně ozdobí vaše bydlení a vnesou vám do života pestrost a hravost. Mnoho lidí nemá pestrobarevný podzim příliš v lásce, neboť je nástupcem horkého léta a je pravdou, že jeho teploty již nejsou nejpříjemnější. Loni jsem měla převislé můškáty, jenže máme nová okna, a teď nemám takové ty zábrany aby mi ty truhlíky nespadly, když už jsou muškáty těžké. Světelné podmínky jsou nejdůležitějším kritériem při rozhodování, co si dáte do truhlíků.


Květiny, které vám zpříjemní podzim! Nějaké to světlo potřebují všechny, ale některé víc.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky