čtvrtek 24. listopadu 2016

Ječmen na klíčení

Konzumace je vhodná jak v čerstvém stavu, tak i při přípravě studené a teplé kuchyně jako jsou pomazánky, těstoviny, saláty, polévky, při pečení domácího pečiva, do omáček, k sýrům atd. Návod na pěstování ječmene přinášejí i vědci z Mendlovy univerzity. Vždy se ujistěte, že kupujete ječmen vhodný ke klíčení. Detailní popis produktu. Jsou určena k celoročnímu klíčení.


Ječmen semínka na klíčení.

Klíčky jsou vhodné k přímé konzumaci nebo jako přísada do. Jačmeň semienka na klíčenie. Sú určené k celoročnému klíčeniu. Klíčky sú vhodné k priamej konzumácií alebo ako prísada do teplej aj. Mladé klíčící rostlinky jsou bohaté na vitamíny, enzymy, aminokyselina, minerální látky a stopové prvky.


Jsou čerstvou a kvalitní zeleninou vhodnou k přímé konzumaci nebo jako přísada do. Pro názor odborníků na zelený ječmen nemusíme chodit daleko. Na půdě univerzity se také věnují pěstování zeleného ječmene.


Raději se ale zeptejte, zda jsou semínka vhodná ke klíčení , to totiž nejsou všechna.

Z půlkilového pytlíku tak vypěstujete až pět zelených šťavnatých dávek. Klíčky ječmene obsahují mnoho zdraví prospěšné vlákniny, která zejména blahodárně působí na zažívací trakt, kdy reguluje kvalitu trávení a pročišťuje střeva. CZ-BIO- CZ-BIO- S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Před konzumací klíčky pečlivě opláchněte. Po vyklíčení lze klíčky skladovat v chladničce, kde vydrží cca týden.


Nejvhodnější jsou naklíčená semínka jen tak živě, na syrovo. Návod k přípravě: Namočte do sklenice s pitnou vodou, kterou 2-3x denně vyměňte. Délka klíčení jednotlivých semínek je individuální a záleží na podmínkách, které semínku ke klíčení vytvoříme. Semena jsme vypěstovali na farmě Komárov.


Použít můžete také speciální misky určené k domácímu klíčení semen. Obvykle trvá až dnů. Hořčice bílá na klíčení 180g. Mladý ječmen na klíčení 180g.


Brokolice raab na klíčení. Klíčivá semena ječmena v BIO kvalitě určená k celoročnímu klíčení. Trvání klíčení ječmene - 6-dní, žita - 4-dní (poslední den žita není napojena). Ochota určení velikosti klíčku (páteře).


Také zrna musí být sladké chuti a vůně okurek. Speciální nakličovadlo versus klíčení na vatě Jestliže se rozhodujete, zda si nakličovadlo opatřit, pak vám radím, že rozhodně ano.

Tělu dodává vitalitu a podporuje trávení. Banán - je bohatým zdrojem minerálů, zejména draslíku. Naklíčená pohanka - je stravitelnější, protože při klíčení se aktivují enzymy a štěpí organické látky.


A navíc naklíčená pohanka báječně chutná a křupe.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky