úterý 8. listopadu 2016

Jak pěstovat vavřín

Die neue Jackenkollektion ist da! Finden auch Sie Ihr neues Modell. Für jeden Anlass perfekt angezogen. Elegante Blazer bei BAUR bestellen! Große Auswahl an Jacken.

Jetzt bei BAUR entdecken! Vavřín není mrazuvzdorný, a proto jej musíte pěstovat v nádobách, které na zimu zazimujete. Venku jej můžete mít cca od třech zmrzlých, kdy by již teplota neměla klesnout pod °C. Vavřín neboli bobkový list, mýtická rostlina starověkého Řecka, kde dostávali vavřínové věnce vítězové v různých soutěžích, ale také Říma, kde.


Konzumovat se dají i listy, které se skvěle hodí do salátů. Vavřín vznešený (Laurus nobilis) dorůstá ve Středozemí velikosti stromu či mohutného keře, u nás by tuhé mrazy venku nepřežil, pěstování v nádobě i klima tak omezuje jeho vzrůst. Lze jej však tvarovat do rozmanitých tvarů.

Vavřín vyžaduje pravidelnou zálivku, které by se měla o něco omezit během zimního období - v této době by měla být rostlina umístěna v místnosti nejlépe při teplotách okolo 12- stupňů, ideální je proto například zimní zahrada. Jak pěstovat vavřín , a mít tak doma vlastní bobkový list 29. Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a. U nás tak ale nevyroste. Vavřín , bobkový list, můžete pěstovat jako půvabnou přenosnou rostlinu. Od jara do podzimu bude strážit vchod do domu, zkrášlovat terasu.


Vavřín pochází původně z oblasti Středozemního moře, kde jako strom dorůstá výšky až dvanáct metrů, i když mu to trvá poměrně dost dlouho. Jde o nenápadnou, odolnou a navíc étericky. My dnes vavřín používáme jako koření.


Jak vavřín (bobkový list) vypadá. Přirozeně rostoucí vavřín je stálezelený vonící keř, až metrů vysoký. Tvoří hustě olistěnou kuželovitou. Pěstuje se jako víceletá rostlina, vydrží na stanovišti za předpokladu, že neuschnou listy. Jak doma pěstovat vavřín, a mít tak vlastní bobkový list.


Bobkovišně ozdobí každou zahradu jako živý plot i samostatně. Chcete je také pěstovat ?

Tento pin objevil(a) Jiřina Vávrová. Objevujte (a ukládejte) své vlastní piny na Pinterestu. Známé koření, jakým bobkobý list je, si můžete pěstovat i doma tak, abyste měli vždy k dispozici čerstvý bobkový list a nebyli závislí na jeho. Používá se jako koření i lék.


Přečtěte si více o jeho pěstování. Nejvhodnější pro pěstování je propustný hlinitopísčitý substrát. Bobkový list ( vavřín ) vyžaduje světlé stanoviště, vyhovuje mu ale i polostín. Lze ho pěstovat na zahradě i doma. Množíme ho semenem nebo polovyzrálými řízky.


Během vegetace potřebuje pravidelnou, přiměřenou zálivku. Jak na pěstování v květináči. Rozhodnete-li se pěstovat vavřín , získáte tak nejen krásný dekorativní prvek své bylinkové zahrádky, ale i skvělou.


Miluje slunce, ale je schopen prosperovat i ve stínu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky