úterý 13. června 2017

Růže druhy

Růže jsou velmi rozmanité nejen ve svých barvách, ale i ve velikosti květu, jeho tvaru, počtu květů v květenství. Jsou rozmanité ve velikosti svého vzrůstu, ve svém habitu, v účelu, pro který se dají do našich zahrad zakomponovat. Růže – druhy a tvary Růží si člověk cení od úsvitu dějin. Například starověcí Římané je ctili pro vůni a krásu, věřili v jejich léčebné a omlazující účinky a přidávali je do koupelí.


Botanické růže – druhy Dnešní odrůdy a formy moderních růží vznikly systematickým křížením a mutacemi. Sledujeme-li jejich vznik a prapůvo dostaneme velmi složitý a rozvětvený rodokmen. Růže se považuje za nejstarší kulturní rostlinu lidstva a zároveň za rostlinu s nejbohatší tradicí.


Její původ sahá až do pravěku flóry naší země. Postupně vás provedeme od různých druhů růží přes jejich výsadbu, šlechtění až po ochranu. Těch je opravdu extrémně velké množství. Snad žádná jiná květina nebyla v takovém centru pozornosti, jako právě růže.


Svědčí o tom četné archeologické vykopávky a historické záznamy. Pnoucí růže a obecně popínavé rostliny patří mezi zahrádkáři k nejpopulárnějším rostlinám. Můžou za to krásně barevné načechrané květy a. Růže (Rosa) je rod keřovitých rostlin z čeledi růžovitých, podčeledi Rosoideae, s více než 1druhy , které se v přírodě vyskytují na severní. Pnoucí růže – Druhy, které je třeba uvazovat ke konstrukcím, protože své dlouhé výhonky nedokážou samy udržet ve vzpřímené poloze. Růže zvládne pěstovat i zahradník amatetér a výsledek bude krásný.


Kromě váz a kytic mají růže další využití, na které se často zapomíná. Růže, nejčastěji se pak uvádí rosa centifolia - růže stolistá , jsou silné antivirotikum , mají antibakteriální, antimikrobiální a antimykotické účinky. Tato růže , na pomezí pnoucí a sadové, je velmi odolná nemocem a mrazu. Floribunda, květy nejsou příliš velké, jsou ale krásně pravide.


Patří sem jak růže vyšlechtěné, tak botanické (plané) druhy - např. V dějinách byla růže považována jako symbol lásky a krásy. Války růží – série několika konfliktů v Anglii v druhé polovině 15.


Přehled druhů a odrůd růží v našich rozáriích, školkách a zahradách. Mimo charakteristik a fotografií růží zde naleznete i odpovědi na vaše dotazy. U vstupních míst do zahrady nebo do předzahrádky u domu, u odpočívadel v zahradě, u plotu nebo v některých nehezkých zákoutích vyniknou nádherně pnoucí růže, které pozemek zkrášlí množstvím svých květů. Za to, že růže patří mezi nejoblíbenější kvetoucí keře, vděčí i své proměnlivosti. Hodí se do přírodně pojatých zahra do tradičních záhonů ohraničených zimostrázem, a dokonce i do moderních výsadeb, jimž dominují trávy.


V současné době ožívá zájem o staré, tradiční druhy ovoce, které se kdysi na venkově používaly – oskeruše, moruše, kdouloně, mišpule i šípky. Růže dužnoplodá pro zdraví i okrasu. Tyto druhy ovoce nejsou běžně k dostání, jejich chuť je ale velmi zajímavá a pěstování není obtížné. To je důvo proč si je na zahradu zasadit.


Růže (Rosa sp.), královna květin: tak se o ní mluví kvůli nádherným, mnohotvarým květům všech rozličných barev a velikostí. Trochu se zapomíná na její plody, jež ji zdobí do zimních měsíců a nesou navíc užitek nejen přezimujícím ptákům, ale i lidem. Stromkové růže jsou ceněné dekorativní rostliny, od kterých můžete očekávat bohaté kvetení. Nemoc růže je infekční povrchové onemocnění kůže, které je velmi nebezpečné. Původcem této nemoci může být streptokok, výjimečně i stafylokok.


Růže na vysoké noze – okrasa terasy, balkonu i zahrady fotografií Růže Různé druhy růží v samostatných květináčích mohou velmi efektním způsobem ozdobit každou terasu nebo větší balkon. Ruže za fantastické ceny. Doručenie v darčekovej krabici po celej SR. Garancia dní čerstvosti.


Doprava v pracovné dni zadarmo nad EUR.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky