středa 7. června 2017

Tropické ovoce druhy

Deutschlands größter Preisvergleich - mehrfacher Testsieger mit TÜV-Zertifikat! Sicher durch den Winter. Popis exotického ovoce s velkým počtem fotografií.


Dozvíte se o chuti, způsobu konzumace, využití ovoce a nechybí ani návody na pěstování exotického ovoce. Z dalšího ovoce musím zmínit výborný ananas a různé druhy banánů, které chutnají úplně jinak (lépe), než jak známe u nás.

Dále jsou tu k mání další druhy tropického ovoce, které roste speciálně ve vyšších polohách, ale chuťově není až tak dobré, nebo by ho náš žaludek nepobral. Ovoce už dávno neznamená jen jablko, hrušku nebo třešně. Poznejte také mnohem exotičtější druhy!


V poslední době se často setkáváme s širokou nabídkou exotického ovoce. Zvlášť v období kolem Vánoc se obchody jen hemží zajímavými a pestrými exotickými druhy ovoce. Nebojte se ochutnat i méně známé druhy a najděte si svoje nové oblíbence.


Unikátní, exotické ovoce a zelenina.

Pokud si myslíte, že jste viděli všechny druhy ovoce a zeleniny, mýlíte se. Dnes jsme pro vás shromáždili několik. Vedle obvyklého sortimentu nabízíme i méně známé druhy ovoce, u běžných druhů se pak zaměřujeme na nejvyšší jakost (např. „Ready To Eat program“).


Kromě kvality a chuti dbáme o správnou zralost a co nejrychlejší transport k zákazníkovi. Ovoce dodáváme do obchodních řetězců jako jednotlivé kusy, balené na táccích a vícedruhové mixy. Posílení zdraví i neobvyklé zpestření.


Zřejmě není nutné zmiňovat, že veškeré druhy tropického ovoce posílí naše zdraví, dodají nám vitamíny a mnoho dalších potřebných látek. Tropické ovoce je lákavé na pohle přitahuje nás svými barvami a neobvyklými tvary. Exotické plody velmi často ozvláštňují banketní menu a rautové stoly, jako dezert se podává v prvotřídních restauracích, ale velice snadno si ho můžeme zakoupit i domů. Asijská hrušeň nashi (Pyrus pyrifolia) Hrušeň nashi se během posledních let stala klasickou součástí ovocného sortimentu obchodů.


Ovoce se obvykle nerozděluje botanicky, ale hospodářsky anebo podle oblastí, kde roste na ovoce mírného pásu, tropické a subtropické ovoce. Lze je dělit také podle využití (stolní, hospodářské, moštové) nebo podle doby zrání (letní, podzimní, zimní). Ve skutečnosti jde o plody ebenovníku, známého především pro kvalitní dřevo. Dragon fruit - nejbarevnější ovoce původem z Asie patří mezi naše nejoblíbenější druhy. Pod růžovou slupkou ukrývá slaďoučkou dužinu plnou semínek buď v bílé, nebo červené barvě - ta je mimochodem poměrně vzácná a naprosto vynikající.


Dračí ovoce svou chutí připomíná mix angreštu a melounu.

Jeho nízkokalorická dužina pročišťuje organismus a napomáhá správné funkci střev. Listy jsou velké, široce kopinaté a hladké. Před opadem se zabarvují žlutě, vínově červeně až fialově, proto je s oblibou používán jako okrasný strom Vyskytuje se v subtropických pásech, společně s citrusy, fíky či mandlemi.


Některé druhy tomelů jsou ceněny pro ebenové kvalitní tvrdé dřevo. Ve svých nárocích je značně plastický, v našich podmínkách ale. Dnes přidávám další druhy tropického ovoce. Persea americana , Avokádo - jiný druh.


Ještě není zralé na konzumaci. Foto vnitřku přidám později. Carica papaya , Papája obecná - tento plod váží něco přes kg.


Jednak botanici pod hlavní druhy slučují další druhy, případně používají synonymní názvy, jednak se jako plody nesoucí uvádí i další minoritní druhy.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky