středa 26. července 2017

Teakové drevo

Mnohí z nás o ňom ani nepočuli a teraz je už aj možnosť vidieť ho, dotýkať sa ho, pozorovať ho, ako sa mení celý strom v rukách šikovných Thajcov na prekrásne veci. A to veci užitočné, doplnkové alebo s estetickým podtónom. Teak je tropické, tvrdé a veľmi odolné drevo , ktoré má ako nové medovo hnedé sfarbenie.


V prípade, že sa oň nebudete nijak starať, mení postupom času. Bez ošetření se barva dřeva mění ze žlutohnědé na stříbrošedou.

Pro zachování původní barvy je potřebné napustit dřevo teakovým olejem. Tisíce kusov dlaždíc skladom, ihneď na odoslanie alebo vyzdvihnutie. Má dokonalou texturu a nezaměnitelnou barvu.


Sametové zlatohnědé odstíny mu dávají punc jedinečnosti, exotičnosti a luxusu. Výrobky z teakového dřeva jsou velmi oblíbené pro svůj dokonalý a elegantní vzhled. Recyklované teakové drevo má krásnu sýtu farbu, výraznú textúru a malé nedokonalisti, ktoré zvýrazňujú jeho autenticitu.


Výnimočne masívne stoly V ostatnom období výrazne stúpa záujem o extra masívne teakové záhradné stoly.

Dokáže odolať silným chemikáliám, hubám, hnilobe a termitom. Na rozdiel od iného dreva nesčerná ak sa dostane do kontaktu s kovmi. Najlepšie vynikne ak sa naň aplikujú transparentné a svetlé farby. Tíkové drevo sa používalo najmä na výrobu koloniálneho nábytku, momentálne však ide hlavne o výrobu vonkajšieho záhradného nábytku, palúb lodí a ďalších produktov, ktoré sú vystavené vplyvom počasia.


Má žltohnedú farbu, používa sa v drevospracujúcom a lodnom priemysle. Preto je teakové drevo najžiadanejším materiálom pre výrobu kvalitného záhradného aj interiérového nábytku, ale aj pre výrobu lodných palúb. Pri spájaní jednotlivých terasových dosiek je potrebné do teakového dreva predvŕtať otvory.


Pre správnu funkčnosť terasy je bezpodmienečne nutné dodržať základné pravidlá pre pokladanie teakovej terasy a vytvorenie dostatočne stabilnej konštrukcie podkladového roštu. Díky svým jedinečným vlastnostem a elegantnímu vzhledu se teakové dřevo těší velké oblibě. Suší sa pomaly a pri použití má dobrú stabilitu.


Dá sa dobre opracovávať. Interiérové podlahy z teaku odporúčame povrchovo upraviť tenkými nánosmi OSMO Tvrdého voskového oleja č. Teakové drevo sa dá dobre opracovávať. Ponúkame vám veľký výber nábytku vyrobeného zo série Naplavené drevo.


Kúpte si do vášho bytu stolík, doplnky do bytu alebo svietidlá za skvelé ceny. Náš kompletný sortiment je už na sklade a väčšinou okamžite k dispozícii!

Ekologické, rozložitelné a zároveň jedinečné nádobí z teakového dřeva podporuje myšlenku zero waste. Vyrobeno ručně v malé rodinné dílně na Bali. Many translated example sentences containing teakové drevo – English-Slovak dictionary and search engine for English translations.


V porovnaní s inými typmi materiálov napodobňujúcich efekt dreva v kúpeľni je teak omnoho príjemnejší na dotyk. Okrem toho je to materiál, ktorý je extrémne robustný a veľmi perzistentný, pretože podľa odborníkov majú vyrobené prvky a príslušenstvo životnosť viac ako 1rokov. Pro spojování je třeba předvrtat otvory. Jeproto bezpodmínečně nutné ponechat dřevo popokládce resp.


Toto drevo v sebe nesie príbeh putovania až si nájde čestné miesto u vás doma. Každý použitý kus je v tomto prípade unikát tak, ako ho stvorila príroda a ako ho opracovali prírodné živly. Pod povrchom by drevo nemalo mať vyššiu ako – vlhkosť.


Dôsledkom býva pleseň a čierne škvrny.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky